Salaisuuksia blogini alkumetreiltä

IMG_2265

Lisbet e. ei ollut ensimmäinen blogini. Ensimmäinen blogini oli englanninkielinen ja käsitteli pukuompelua. Kirjoitin sitä harvakseltaan 2006-2007. Silloin ei vielä oikein puhuttu bloggaamisesta, vaan kyseessä oli eräänlainen jatkuvasti päivittyvä sivu. Vuosina 2009-2011 yritin pariin otteeseen aloittaa blogia taitoluisteluharrastuksestani, mutta valitettavasti sekä blogi että harrastus jäivät perheen perustamisen jalkoihin – en ole tosin vielä haudannut haaveitani niiden suhteen. Lifestylepuolellakin aloitin pariin otteeseen: syksyllä 2010 aloitin blogin nimeltä Klo viisi ja loppukesästä 2011 yritin aloittaa blogia nimeltä Huvitus & valkea kuulas. Jälkimmäinen nimi oli varastettu Satu Marttilan runokokoelmalta. Myöhemmin tulin kuitenkin siihen tulokseen, että se oli liian maalaisromanttinen. Kumpikaan blogi ei elänyt bittiavaruudessa paria postausta pitemmälle. Pistin jo itseni vannomaan, että pysyisin poissa blogihommista, sillä aavistelin kyseessä olevan aikaavievä harrastus. Loppuvuodesta 2011 huomasin kuitenkin suunnitelevani blogipohjaa ja katselevani järjestelmäkameroita. Tammikuussa 2012 aloin vihdoin tosissani kirjoittaa.

”Introducing Liseliina” olisi saattanut olla hyvä ensimmäisen postauksen otsikko, mutta olisi varmaan epäuskottavaa esitellä itseään tuoreena tulokkaana neljättä blogivuotta.

Oli aivan mainiota, kun kesällä siivotessani löysin vanhan muistikirjan, johon olin aivoriiheillyt mahdollisia blogin nimiä. Loppumetreillä vaihtoehtoja oli kaksi: Introducing Liseliina ja Lisbet e. Onneksi valitsin jälkimmäisen. ”Introducing Liseliina” olisi saattanut olla hyvä ensimmäisen postauksen otsikko, mutta olisi varmaan epäuskottavaa esitellä itseään tuoreena tulokkaana neljättä blogivuotta.

Lisbet e. oli minusta hyvä nimi siksi, että halusin nimimerkkini ja blogin nimen olevan sama. Tuolloinhan tyyliblogeja kirjoitettiin vielä useimiten kasvottomana nimimerkin takaa. Nimi ei ole täysin tuulesta temmattu, vaan perustuu äitini minusta pienenä käyttämään lempinimeen Lisbet Ellu. Olette varmaan arvanneetkin, että e on toisen nimeni alkukirjain. Typografisista syistä olen kirjoittanut blogin nimen aina pienillä kirjaimilla – iso L ja E ovat visuaalisesti hankalia kirjaimia, uskotteko! En kuitenkaan loukkaannu, jos blogin nimi kirjoitetaan kieliopillisesti oikein isolla alkukirjaimella (pikku-e:stä sen sijaan pidän kiinni). Välillä mietin, onko hienostelua kutsua itseään Lisbetiksi, kun oikeasti on Lissu vaan. Toisaalta minulla ei ole koskaan ollut vakituista lempinimeä. Blogin muuttuttua varjellusta salaisuudesta julkiseksi harrastukseksi minua on välillä alettu kutsua Lisbetiksi ja olen ollut siitä salaa mielissäni.

Oikeastaan tämän postauksen tarkoitus oli kiittää muita bloggaajia ja teitä kaikkia lukijoita lämpimästä vastaanotosta aloitettuani taas bloggaamisen. Tiedän olleeni on/off-bloggaaja enkä voi tulevaisuudessakaan taata, ettenkö tekisi katoamistemppuja silloin tällöin. Yritän nyt kuitenkin vähän tiivistää postaustahtia. Kommenttiosastoon voitte kertoa, mikä mielestänne olisi ollut paras nimi blogilleni: Klo viisi, Huvitus & valkea kuulas, Introducing Liseliina, Lisbet e. vai joku muu, mikä?

Mukavaa isänpäivän iltaa!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

21 keskustelu

 1. 11.8.15
  Tarja Linden said:

  Kyllä lisbet e. tuntuu aika coolilta. Siinä on hiukan salaperäisyyttä ja nonschalanttia, tyylikästä huolettomuutta.

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Niin on (mun tosin piti googlettaa, mitä nonchalant tarkoittaa), joskus vain tuntuu, että enemmän kuin minussa itsessäni. Mutta se toisaalta liittyy tähän mielikuvitusleikkiin, jota bloggaaminen oikeastaan on, kuten Noora tuossa allakin jo kirjoitti.

 2. 11.8.15

  Komppaan Tarjaa, Lisbet e. on hyvä !

 3. 11.8.15

  Kyllä lisbet e. on noista parhaiten korvaan sointuva. Se ei myöskään rajaa aihealueita millään tavalla, kun on ”vain” nimi. 🙂

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Totta Irina – ja nyt kun sen mainitsit, yksi otsikkokriteereistäni oli juuri se, että blogin aihe voisi risteillä laidasta laitaan. Alunperin mun olikin tarkoitus kirjoittaa enemmän tyylistä, kosmetiikasta ja sen sellaisesta ja niin ensimmäisen vuoden aikana teinkin. Vuosien mittaan aihepiiri on valunut kuitenkin vahvasti sisustamisen suuntaan.

 4. 11.8.15
  Heidi / taloluck said:

  lisbet e on loistava nimi blogille. Jo pelkkä nimi enteilee tyyliä ja on samassa linjassa blogin sisällön kanssa. lissu e olisi ollut ihan toisenlaisen tarinan sankaritar. lisbet e seikkailee, kiertää maailmaa, tutustuu uusiin ihmisiin, tai chillailee kotisohvalla. Hienostuneen pirteä.

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Täydellinen analyysi, Heidi! Joskus nimi kyllä asettaa paineita kun pitäisi olla hohdokkaampi kuin onkaan;) Ehkä mun pitäisi ruveta kirjoittamaan varjoblogia vantaalaisen perheäiti lissun ruuhkavuosista.

 5. 11.8.15
  Marja said:

  Mä myös pidän lisbet e. nimestä tosi paljon! Olen pitänyt alusta asti. Se on just sellainen hieman salaperäinen ja tyylikäs 🙂 Toisin kuin tämä meikäläisen vaaleanpunainen hirsitalo… nimi, jonka olen halunnut vaihtaa jo vuosikaudet (ja tietäisinkin jo uuden nimen) mutta en vaan ole saanut vaihdettua. Pitäisi muuttaa pois vaaleanpunaisesta hirsitalosta tai vähintäänkin maalata talo niin nimikin vaihtuisi siinä sivussa 😉

  Leppoisaa isänpäivän iltaa sinne!

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Mun mielestä sun blogilla taas on täydellinen nimi! Olen tosin kaikki nämä vuodet odottanut ulkokuvaa siitä vaaleanpunaisesta hirsitalosta, se kuulostaa niin ihanalta 😀

   Yksi asia, mikä lisbet e.:ssä on vähän harmittanut on että nuorempi polvi tuntuu harrastavan kovasti blogin nimeämistä itsensä mukaan, esim. Annika O ja mitä näitä nyt on. Hienoja blogeja, mutta olen itse niin eri muotista, etten haluaisi tulla niputetuksi samaan joukkoon.

 6. 11.8.15
  Sinirinta said:

  En mä osaa edes kuvitella tätä blogia muun nimisenä. Tyylikäs nimi, tyylikäs blogi, tyylikäs rouva!
  Olen todennut, etten pysty aloittamaan omaa blogia koskaan, sillä muut tekevät sen paremmin. Minulta ei irtoaisi kuin kerran, että ”tässä meidän ruokapöytä. Se on iso ja musta. Ostettiin kun se oli tarpeeksi iso tähän tilaan”. Siinähän sitä olisi naurussa pitelemistä, että mitä se iso lintu taas raakkuu talostansa 🙂

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Hei, miesbloggaaminen on uusi musta! Hiljattain pidetyssä suomalaisessa blogigaalassa miesbloggaajille oli pyhitetty jopa oma kategoria. Perheenisän kirjoittama kotiblogi olisi taattu hitti…

 7. 11.8.15
  Auroora said:

  Lisbet e on erinomainen nimi, älä suotta vaihda sitä! 🙂

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Juu, en suunnittele nimenmuutosta, mutta oli hauska spekuloida miten olisi voinut olla 🙂

 8. 11.8.15
  SatuK84 said:

  Hei, todella kivaa kun palasin blogisi pariin 🙂
  Yksi juttu tosin harmittaa, en pysty seuraamaan blogiasi bloglovinin kautta; kun klikkaan postauksen auki, avautuu vain tyhjä sivu.. Onkohan muilla ollut tällaista ongelmaa?

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Hyvä kun kerroit, selvitellään asiaa! Itselläni ei esiinny tätä ongelmaa, joten olen vähän ymmälläni. Bloglovin’ista on tullut liikennettä viime viikkoina ihan normaaliin tapaan. Jos voit kertoa tarkemmin, mitä selainta käytät ja millä laitteella käytät nettiä (puhelin/padi/tietokone), se auttaisi kovasti. Ja kertokaa ihmeessä muutkin, jos teillä on sama ongelma.

 9. 11.9.15

  lisbet e. on ehdottomasti paras, koska se on helppo muistaa, tyylikkään kuuloinen, ja tosiaan aika cool. Kiva oli muuten kuulla taustaa nimen takaa, olinkin miettinyt että se on varmasti jonkinlainen johdos nimestäsi 🙂 ja hei, kun blogimaailmassa muutenkin eletään tietyllä tavalla aika fantasiamaailmassa (kodin sotkut ja arjen ongelmat ei niissä juuri näy), niin silloin on ihan sopivaa, että tavallinen Lissukin muuttuu yhtäkkiä Lisbetiksi! 😉

  • 11.9.15
   lisbet said:

   Tää kommentti osui niin naulan kantaan. Itsekin pidän bloggaamista eräänlaisena mielikuvitusleikkinä ja alter egoni lisbet kieltämättä on vantaalaista perheenäitiä hohdokkaampi hahmo. Eikä mua haittaa muissa blogeissa yhtään se pieni fantasia! Se kuuluu asiaan ja sen vuoksi luen lifestyleblogeja.

 10. 11.11.15
  Karkku said:

  Tämä on just paras nimi, sellainen kiinnostuksen herättävä 😉 Mulla on myös tuo sama ongelma kuin SATUK84:llä ja Bloglovinin kautta. Seuraan kymmeniä blogeja tällä iPadillani Safarin kautta (Bloglovin ei pelitä Cromella oikein tässä padissä) ja niiden kanssa ei mitään ongelmaa (paitsi Bellojen jotkut blogit tökkii, mutta eri tavalla, tooosiii hitaasti). Nytkin kirjoitan tätä selaimen (Crome) kautta.

 11. 11.11.15
  Karkku said:

  Ja siis Chrome 😉

  • 11.13.15
   lisbet said:

   Kiitos tiedosta! En edelleenkään saa ongelmaa toistettua omilla laitteillani, mutta yritän lähipäivinä vielä paneutua asiaan. Sellainen tuli mieleen, että jos teillä on käytössä asetus, jossa Bloglovin’ avaa blogit omassa kehyksessään, se voi jotenkin häiritä asiaa. Kehyksen saa halutessaan pois päältä omista asetuksista. Toisekseen padilla ja puhelimissa kannattaa kokeilla myös Bloglovin’in omaa applikaatiota, sillä siinä ei esiinny selainriippuvaisia ongelmia.