Seiskojen ja muurahaisten jatkoksi hyttysiä

Munkegaard-chair-4

Tuoliruletti pyörii kuumana sisustusblogeissa. Markkinoille tuodaan ihastuttavia uutuuksia mutta yhtä lailla vanhojen klassikoiden uudelleentuotannot säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Moni kaavailee edelleen ruokapöydän ääreen Arne Jacobsenin klassikkomalleja kuten Seiskaa, (meiltäkin löytyviä) Muurahaisia tai Grand Prix- tai 3103-tuolia. Yhteistä kaikille on taivutetusta vanerista koottu istuin useimmiten teräsjaloilla varustettuna. Rakenne on kevyt ja kestävä ja istuimet voi helposti pinota.

Nyt jatkoksi on valmistukseen otettu Jacobsenin Munkegård-tuoli, jota ei ole tehty 60-luvun lopun jälkeen. Nuijapäisellä kaverilla on myös lempinimi ”Mosquito” eli hyttynen. Ehkä tässä on vaihtoehto, jos kokee että Seiskat ja Muurahaiset on jo moneen otteeseen nähty. Myös julkisiin tiloihin tällainen hyvin kevyt tuoli olisi omiaan. Muista Jacobsen-uudelleentuotannoista poiketen valmistajana on Fritz Hansenin sijaan Howe, joka on aiemmin tuonut markkinoille myös osuvasti nimetyn kielituolin.

Munkegaard-chair-3Munkegaard-chair-5 Munkegaard-chair-6 Munkegaard-chair-11Tekniikka, jolla nämä tuolit kootaan, on muuten mielenkiintoinen. Ohuet vanerit laitetaan irrallisena nippuna prässiin ja muovataan istuimeksi. Tämä takaa joustavan ja kestävän rakenteen, jota kopiotuoleissa ei kyetä jäljittelemään. Tästä voit katsoa videon valmistusprosessista.

Kuvat valmistajan.

 

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 11.24.14

  On kyllä kaunis ja siro uutuus tuolimarkkinoille! Kiva kun vanhaa designia on otettu uudelleen tuotantoon. Vaikka oma viehätyksensä on siinä vanhan vintagen (ainakin minulla:)) metsästämisessä.

  • 11.24.14
   lisbet e. said:

   Varmasti on! Mulla tahtoo vaan aina käydä noiden second hand -aarteiden kunnostuksen kanssa niin ja näin… Varminta on teettää projekti jollain muulla, jos aikoo saada sen jonain päivänä valmiiksi :/