Siivouspäivä – suosittele pölynimuria!

Tänään olen enimmäkseen siivonnut. Meillä kävi viime syksyyn asti siivooja kerran viikossa, mutta nyt välivuotena kun olen ollut enemmän kotona, on ollut hyvin aikaa siivota itsekin. Jonkun toisen siivoamaan kotiin oli ihana tulla mutta pidän itsekin siivoamisesta – jos sen saa tehdä rauhassa ja kiireettä. Ja jos työvälineet ovat hyvät. Niistä puheenollen meidän pölynimurimme alkaa tulla tiensä päähän. Tämä Dysonin allergiamalli oli aikanaan ensimmäisiä täysin suodattimettomia laitteita. En ole oikeastaan koskaan ollut siihen täysin tyytyväinen. Tuote-esittelyvideoissa pölysäiliön tyhjentäminen käy kätevästi, mutta käytännössä olen päätynyt kaapimaan hiuksia ja niihin tarttunutta pölyä siivilöiden päältä omin käsin joka tyhjennyksen yhteydessä. Tyhjennystä ei missään nimessä kannata tehdä sisätiloissa, jos ei halua että vaivalla luututut allergiapartikkelit pöllähtävät takaisin huoneilmaan.

Imurin säilytyskin on ollut ongelmallista, kun sitä ei luontevasti saa nostettua kaappiin pystyasentoon. Pääasiassa imuri on seissyt kodinhoitohuoneen lattialla haitaten kulkua jo muutenkin kapeassa tilassa. Tällä hetkellä imuri kaipaisi myös paria varaosaa, lattiasuutin pitäisi uusia (jo toistamiseen) ja varren kiinnitysjärjestelmä on löystynyt. Muutenkin tuntuu että laite ei enää ole parhaassa terässään.

Mutta millainen imuri tilalle? Meillä on ollut nyt kaksi pölypussitonta mallia peräkkäin. Pussilliset mallitkin ovat varmasti kehittyneet huimasti siitä, kun olen sellaista käyttänyt edellisen kerran. Ainakin ne ovat edelleen hiljaisempia. Vaikka Dysonista on vähän huonoja kokemuksia, markkinoille tullut johdoton varsi-imuri kiinnostelee. Mutta riittääkö akku koko talon imurointiin kerralla? Onko jollain kokemusta varsi-imurista kodin ainoana imurina? Tai ehkä sitten jokin muu pölypussiton malli, niitähän on nykyään monella merkillä. Kuulisin mielelläni suosituksia hyvästä, lähes päivittäiseen käyttöön soveltuvasta imurista!

P.s. tästä voit lukea, minkä imurin lopulta ostin.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

39 keskustelu

 1. 1.21.20
  Sara said:

  Meillä on Dysonin varsi-imuri, ja se on varmasti lajinsa aatelia. Meillä se ei kuitenkaan riitä noin 150-neliöisestä kodissamme. Vaikka se on tehokas, sopii se minusta täsmäiskuihin ja yksittäisiin kohteisiin, ei koko talon imurointiin varsinkaan näin kahden kissan ja kahden lapsen perheessä. Senpä takia meillä on alakerrassa vanha Electrolux ja yläkerrassa Mielen imuri. Molemmat ovat siis tavallisia imuroitaisiin, ja molemmissa on pölypussi. Suosittelen testaamaan kunnolla imuria liikkeessä, sillä tuon Mielen jästipäinen luonne tuli esille vasta kotona verkkokauppaoston jälkeen. Seuraavaksi Miele siirtyy alas ja yläkertaan hankimme Electroluxin. Tosin minä tykkään imuroida. Anoppi taas pärjää omassa yhden hengen taloudessaan isossa omakotitalossa pelkällä Dysonin varsi-imurilla. Mutta hän imuroi vain harvoin.

  • 1.22.20
   lisbet said:

   No tämä minun tarvitsi kuulla. 40-60 minuutin imurointi aika (mallista riippuen) ei kuulosta riittävältä perusteelliseen imurointiin ja entäs sitten, kun laite ikääntyy ja akun kestävyys heikkenee? Mies ehdotti kyllä myös yhdistelmää robotti-imuri & varsi-Dyson, tätä jäin pohtimaan.

 2. 1.22.20
  Saara said:

  Hei, en tiedä paljonkaan imureista, mutta haluan jakaa kodinkonemyyjän antamaa tietoa viime joululta. Olimme ostamassa anopille Dysonin johdotonta imuria, mutta myyjä teilasi ajatuksen heti alkuun. Dysonit kuulemma ovat meluisia rikkaimureita, jotka eivät varsinaisesti sovellu pölyn imurointiin. Ostimme sitten toista merkkiä, nyt en muista varmaksi oliko Elektrolux vai Philips. Suurin ero oli siis se, että tämä kyseinen masiina oli tarkoitettu puolen tunnin pölyjen imurointiin ja suodattimia oli niin, ettei pölyä pääse takaisin ilmaan. Dysonit päästävät kuulemma pölyt läpi ja vain rikat jäävät säiliöön.

  • 1.22.20
   lisbet said:

   Kiitos kommentista! Minä taas olen törmännyt kodinkonemyyjiin, jotka eivät millään muulla kuin Dysonilla suostuisi kuulemma imuroimaankaan 🙂 Tarkoittikohan myyjä, jonka kanssa puhuit nimenomaan Dysonin varrellisia imureita? Mutta joo, oma kokemus Dysonista ei ole huikea. Sekin on hyväksyttävä, että täysin pölynpitävää imuria tuskin löytyy pussi- & suodatinmalleistakaan.

 3. 1.22.20
  K said:

  Hei. Meillä on tuollainen Dysonin varsi-imuri ja se on erittäin tehokas, mutta akku ei riitä omakotitalomme imurointiin. Akun lataus kestää usean tunnin.

  • 1.22.20
   lisbet said:

   Kiitos tiedosta. Ehkä se on huono valinta ainoaksi imuriksi, eli syytä olisi olla jokin johdollinen laite viikkosiivoukseen. Houkuttaa kyllä muuten kätevyydellään.

 4. 1.22.20
  tuttiritari said:

  Täällä on menty Boschin varsi-imurilla (halvin mahdollinen), mutta se on osoittautunut liian isoksi rikkaimuriksi ja liian pieneksi yleisimuriksi… Haluan niin kovasti uskoa, että Dysonin varsi-imuri riittäisi pienessä asunnossa… se olis niin näppärää!

  • 1.22.20
   lisbet said:

   Tässä on useampi kommentoinut, että pienemmässä kodissa varsi-imurilla saattaisi pärjätä!

 5. 1.22.20
  Rita said:

  Meillä on käytössämme Electroluxin imuri, joka on valmistettu kierrätysmateriaalista 🙂 Tämän lisäksi imuri on hiljainen ja siinä on pitkä johto! Toimii meillä. Keittiön nurkassa on myös rikkaimuri, mutta sillä imuroidaan oikeastaan vain keittiötä, en imuroisi koko taloa sillä.

  • 1.22.20
   lisbet said:

   Hijaisuus on kyllä plussaa. Muistan kun pölypussittomaan malliin siirtyessä se imuroinnista kuuluva meteli oli kertakaikkiaan sietämätöntä! Nyt siihen on jo tottunut. Tai vastamelukuulokkeet ovat helpottaneet tilannetta 🙂

  • 9.14.20
   Silja said:

   Mikä electrolux malli. Olen ostamassa uutta imuria, jossa hiljainen ääni

 6. 1.22.20
  Mari said:

  Meillä on electrolux robotti-imuri joka imuroinut 2 vuotta päivittäin ja sama merkkinen varsi-imuri jolla imuroidaan portaikko ja paikat mihin robotti ei ole mahtunut. ”Normi” imuria käytämme muutaman kerran vuodessa kun tehdään ns. suurempi siivous. Pölyn määrä tasoilta väheni huomattavasti robotin hoitaessa päivittäin imuroinnin.

  • 1.22.20
   lisbet said:

   Mieskin ehdotti robotti-imuria. Meillä on tosin kaksikerroksinen talo, onko teillä koti yhdessä tasossa? Tuo oli hyvä pointti että ilmassa leijailevan pölyn määrä vähenee, kun laite imuroi päivittäin.

 7. 1.22.20
  Maris said:

  Meillä on myös Dysonin varsimuri ja se on lisännyt teinien imurointiin osallistumista aivan merkittävästi. Jo vuoden ajan ovat imuroineet ihan joka päivä jonkun huoneen. Lataus ei kyllä kestä koko ison omakotitalon imurointiin, mutta ei tarvitsekaan, kun jatkuvasti joku huone on imuroinnissa. Teinit jopa kuljettavat imuria kolmikerroksisen talomme kerrosten välillä, vaikka joka kerroksessa onkin oma imurinsa (vain yksi Dyson).
  Dyson vetää sisäänsä tehokkaasti pölyt, murut ja vaikkapa syksyn lehdet, mutta kivenmurikoita se ei perussuuttimella vedä sisäänsä.
  Dysonissa on mukavasti vaihtopäitä erilaiseen imurointiin. En muista millä imurilla olisin viitsinyt aivan säännöllisesti imuroida kankaiset lampunvarjostimet 🙂

  • 1.22.20
   lisbet said:

   Tässä on parikin kommentoinut, että kodissa on imuri joka kerroksessa! Meillä on aina ollut vain yksi. Minuakin houkuttaa Dysonissa se ketteryys ja että pääsee imuroimaan helposti tasoja, esineitä, verhoiluja etc. Teen sitä toki nyt perusimurillakin mutta paljon kankeampaa se on. Ja laite, joka saa teinit osallistumaan kotitöihin ei voi olla läpeensä huono 🙂

   • 8.31.22
    Minna said:

    Meillä myös teinit alkaneet oma-aloitteisesti ja ahkerasti imuroimaan sen jälkeen kun Dysonin varsi-imuri muutti meille. Mulla on niitä kaksi, yksi eteisessä ja toinen keittiössä. Välillä teen viikkosiivouksenkin niillä (150 m2), mutta on mulla Electroluxin johdollinen imurikin tehokkaampaan siivoukseen, sen ehdoton plussa on hiljaisuus, dyson on hirveän äänekäs. Dysonin akut ovat myös menettäneet tehoaan, ovat noin 5v olleet käytössä.

    • 9.1.22
     lisbet said:

     Dysonin ääni on kyllä jotain…! Hankin lopulta pölypussittoman Electroluxin imuriksi ja se on tosiaan ihanan hiljainen. Imuroivat teinit olisivat kyllä kiva juttu 🙂

 8. 1.22.20
  Sari said:

  Minä ostin jokunen vuosi sitten Dysonin varsi-imurin yläkertamme siivoukseen, kun en jaksanut aina raahata keskuspölynimurin pitkää johtoa kerroksesta toiseen. Teholtaan se on minusta riittävä, mutta edes täydellä latauksella ei koko kerrosta imuroitu kerralla, eikä neliöitä ole ylhäällä kuin ehkä 75-80. Ja akku kesti noin kaksi vuotta, sitten meni ykskaks täysin nollaan. En meinaa ostaa kallista uutta akkua, vaan investoin mieluummin perinteiseen, kevyeen ja hiljaiseen imuriin. Dyson oli pettymys, ja paljon melua tyhjästä (kirjaimellisesti, käyntiääni oli kauheaa melusaastetta).

  • 1.25.20
   lisbet said:

   Se ääni on kyllä kova. Akun kesto taitaa olla näiden kaikkien langattomien laitteiden kompastuskivi. Tässä on tullut paljon hyviä kommentteja puolesta ja vastaan, täytyy päästä vielä itse testaamaan tuotteita.

  • 9.26.22
   Tiina said:

   Dysonin laatu ei kyllä ole linjassa kovan hinnan kanssa. Ei ole laadukkaan oloinen, ja suutin naarmii lattiaa. Kätevä se on, en tiedä kestäisinkö enää perässä revittävää johdollista mallia, joka törmää jokaiseen ovenpieleen ja jonka johdolle ei koskaan ole pistorasiaa sopivassa paikassa!😄 Mutta kallis on laatuunsa nähden.

   • 9.28.22
    lisbet said:

    Olen varovaisesti samaa mieltä tästä aiemman Dyson-kokemukseni perusteella (mulla oli siis johdollinen Dyson-imuri). Paljon kolhoja muoviosia ja suutinta sai olla uusimassa vähän väliä.

 9. 1.22.20
  Juhannusruusu said:

  Minä luotan perinteiseen Mieleen, joita meiltä löytyy kolmin kappalein. Yksi on mökillä, toinen ostettiin kotiin uudeksi imuriksi ja kolmas on se joka piti korvata, mutta josta ei raaskikaan luopua. Tämä vanhin on hankittu ensimmäiseen yhteiseen kotiin 1995 ja päätyi nyt yläkerran imuriksi.

  • 1.25.20
   lisbet said:

   Mieleä on kehuttu! Mutta meille riittää todennäköisesti yksi imuri 🙂

 10. 1.23.20
  Pikkumyy said:

  En voi olla kommentoimatta kun tähän keskusteluun törmäsin. Ostimme viime keväänä Rainbown ja kyllä harmittaa kun emme aiemmin sitä hommanneet. Laite on arvokas, mutta haukkuu hintansa vuosien varrella kun käyttöikä on oikeasti kymmeniä vuosia eikä teho heikkene. Meillä on vanhempaa mallia oleva Rainbow, mutta uudessa mallissa on vanhaa näppärämpi vesisäiliön tyhjennys. Suosittelen lämpimästi!

  • 1.25.20
   lisbet said:

   Kiitos kommentista! Muistelen joskus nähneeni tyyliin TV-shopissa vesisuodatukseen perustuvan imurin mutten tiennyt että tästä on ihan vakavasti otettava laite olemassa. Tutustun ehdottomasti tähän tarkemmin.

 11. 1.23.20
  Kirsi said:

  Meillä on perinteinen malli pölypussittomana ja siinä on kyllä kätevä tyhjennys, ääni on valitettavasti niin kova että kissat pelkää.
  Hankimme siivousta helpottamaan robotti-imurin alakertaan, ensin oli Neato ja nyt Roomba ja kumpikin ihan susia. Neato vaihdettiin moneen kertaan jonka jälkeen liike antoi tuon Roomban joka alkuun toimi, mutta nyt ei enää lataa eli takaisin lähtee sekin ja kaikki tämä vuoden sisään. Eikä meidän koti sentään mikään sikolätti ole vaan ihan perusmuruja ja kissankarvoja.

  Ajatuksena robotti-imuri on kiva jos vaan saa toimivan kappaleen.

  • 1.25.20
   lisbet said:

   Miehellä oli jo jokin tietty kaverin suosittelema robotti mielessä, pitää tarkistaa oliko se jompikumpi noista.

 12. 1.24.20
  Bosch said:

  Lämmin suositus Boschille. Meillä on kakkosasunnolla vanha, yli 10v, pienempi malli. Tänä vuonna uusittiin ykkösasunnolle tehokkaampi, ja erittäin hiljainen Bosch In’genius Prosilence, pölypussillinen, tietysti, koska kahden edeltävän pussittoman ( varsi-imuri ja tavallinen) kanssa tuli mitta totaalisesti täyteen pölysäiliöiden tyhjentämisten kanssa. Ja myös melun takia. Eikä yhtään haittaa imurin värikään ;), meillä on musta, nyt värinä näkyy olevan ainakin valkoinen. Koiratalous, joten imurin on syytä olla tehokas, ja sellainen, että sitä käyttääkin mielellään. Robotti-imuri on ollut harkinnassa myös, mutta koska tapauksessa tarvitaan tavallinenkin imuri, huonekalujen alle pitää päästä, samoin kaikkin nurkkiin, joihin koiran karvat levittäytyvät, ja huuonekalujakin joutuu imuroimaan. Samoin autoa. Joten toistaiseksi robotti-imurille ei. Vaikka voisihan se olla kiva pyörimässä pahimmat hiekat ja karvat päivittäin imuruiden.

  • 1.25.20
   lisbet said:

   Kiitos suosituksesta! Meillä on robotti-imuria koskevissa keskusteluissa päädytty perheriidan partaalle 😀 Yritän selittää tuota samaa, että imurointiin kuuluu paljon muutakin kuin keskilattialla pyöriminen. Mutta ehkä juuri sellaiseen päivittäiseen roskien keräilyyn se toimisi.

 13. 1.25.20
  Minna said:

  Minulla Dysonin varsi-imuri, imuroitavaa vain 53 neliötä ja hyvin riittää. Olen aina ollut laiska imuroimaan, kun ne letkut niin ärsyttivät, puhumattakaan siitä, että edellisessä asunnossa piti masiinaa vielä raahata kerrosten välissä. Tähän kämppään päätin kokeilla Dysonia, vaikka pölypussittomuus vähän arveluttikin. Olen todella tyytyväinen! Kaikki lähtee, mikä pitääkin, eikä säiliön tyhjentäminenkään ällötä. Ja kun laite on latauksessa vaatehuoneen seinällä keskellä kämppää, jäävät tekosyyt käyttämättä jättämisestä vähiin. Pienemmällä teholla ääni on pieni, maksiteholla lähtee ääntäkin kunnolla. Pienempikin teho riittää normioloissa hyvin, silloin akkukin kestää pidempään.

  • 1.27.20
   lisbet said:

   Varsi-Dyson on varmaan optimoitu tuonkokoisiin cityasuntoihin. Säilytystilaakin säästyy!

 14. 12.22.20
  Marika said:

  Hei, ostin juurikin tuon kuvan Mielen imurin, eikä minulla koskaan aiemmin ole ollut yhtä hyvää ja tehokasta imuria. Voin todellakin suositella!

  • 1.10.21
   lisbet said:

   Hei kiitos kommentista! Tämä postaus näkyy vetävän niitä vielä vuodenkin jälkeen. Huvittavinta tässä on se, etten ole päässyt imurin hankinnassa puusta pidemmälle, vanha Dyson on kuitenkin edelleen toiminut ihan hyvin. Olen kuitenkin kallistumassa siihen, että seuraava imuri on hiljaisempi pölypussillinen malli, ehkä juuri tämä Miele.

 15. 1.8.21
  Nimetön said:

  Varsi -imuri ei ole huoleton. Edellyttää parhaiten toimiakseen suodattimen puhdistamista miltei joka imuroinnin jälkeen. Imuteho ns.normi imuriin verraten heikohko vaikka ottaisi hintahaarukan ja laadullisesti korkealle merkatun mallin/ merkin. Itse koen varsi – imurin olevan harja/ rikkalapio korvaaja, eipä juuri muuta.
  T. 52m2/ Minna

  • 1.10.21
   lisbet said:

   Kiitos kommentista! Näin se varmaankin isossa omakotitalossa on, varsi-imuri ei lopulta kuitenkaan riitä koko talon viikkosiivoukseen. Itseänikin mietityttää imutehon säilyminen.

 16. 8.6.21
  Sara said:

  Meillä juuri tuo kuvan Dysonin varsi-imuri, joka on hyvä karva- ja eteismattojen imurointiin, imee hyvin kissankarvat, mutta ei toimi kodin ainoana imurina, mitä kanssa aluksi ajattelin.

  Muutaman kerran imurissa ollut vuoden aikana ongelmia, mutta Dysonin asiakaspalvelu ollut super loistava: ovat vastanneet meileihin nopeasti, ongelmitta lähettivät ilmaisekai rikkoutuneen osan ja kerran lähettivät loistavan videon, jonka avulla poistin imurista tukoksen.

  Eli suosittelen Dysonin varsi-imuria, mutta sen ohelle jotain tavallista imuria, koska varsi-imurin akku ei esim. varmasti kestä ison talon imurointia.

  😊 Sara

  • 8.11.21
   lisbet said:

   Kiitos kommentista ja kokemuksista! Mun pitäisikin kirjoittaa uusi postaus tästä, imuri on nimittäin vihdoin hankittu 🙂 Se ei ollut Dyson, vaikka voisin sellaista edelleen harkita rikkaimuriksi päivittäiseen siivoukseen. Tulin samaan tulokseen kuin sinäkin, että koko talon imurointiin tarvitsee johdollisen laitteen.