Minkä pölynimurin lopulta ostin?

Sateista sunnuntaita! Lomakauden jäljiltä tuntuu, että kotona on valtavasti siivottavaa ja järjesteltävää. Muistatteko, kun kyselin pölynimurisuosituksia reilu puolitoista vuotta sitten? Postaukseen tuli paljon kommentteja ja niitä on tipahdellut sinne aina näihin päiviin asti. Tämä osoittanee, että tuikitarkeät asiat, kuten pölynimurin valinta, herättävät edelleen keskustelua blogeissakin. Alkiperäisessä postauksessani pohdin valintaa pölypussillisen ja -pussittoman sekä johdollisen ja varsi-imurin välillä. Edeltävästi meillä on ollut kaksi pölypussitonta mallia: Electroluxin malli niiltä ajoilta, kun pölypussittomat imurit vasta tekivät tuloaan markkinoille, sekä Dyson, johon nimekkäästä merkistä huolimatta en ollut koskaan kovin tyytyväinen.

Dyson oli kuitenkin pahuksen pitkäikäinen, joten kamppailin sen kanssa vielä pitkään sen jälkeen, kun olin kysynyt teiltä vinkkejä seuraajasta. Mutta kun tänä kesänä Dyson ajautui remontti-imurin rooliin, päätin vihdoin hankkia uuden. Olisin ollut valmis kokeilemaan pitkästä aikaa pölypussillista laitetta – moni suositteli Mieleä – mutta mies kannatti kuitenkin pölypussitonta. Varsi-imuria ei harkittu, sillä kommenttienne mukaan sellaisen akku ei riitä koko isomman talon imurointiin. Niinpä marssin kauppaan ja melko vähäisellä taustatyöllä valitsin hyllystä Electroluxin pölypussittoman ilmurin – joka, kuten jälkeenpäin huomasin – oli juurikin se sama Pure C9, joka oli komeillut alkuperäisen postaukseni kollaasissa.

Tämä ei ole sellainen postaus, jossa kehuisin laitteen maasta taivaisiin ja kehottaisin kaikkia hankkimaan samanlaisen. Mutta olen kyllä ollut Electroluxiin tähän asti tyytyväinen. Uutta imuria käyttäessä huomaa, että oli jo aikakin päivitykseen. On kiva imuroida laitteella, joka oikeasti kerää roskat eikä vain siirtele niitä lattialla paikasta toiseen. Imurin ääni on varsin hiljainen verrattuna kahteen aiempaan pölypussittomaan imuriini. Pölysäiliön tyhjennys on myös helpompaa ja siistimpää kuin aiemmat kokemukset – säiliö oikeasti tyhjenee, kun sen pohjaluukun avaa. Mustasta kierrätysmuovista valmistettu kuori on tyylikäs. Ja mikä tärkeintä, pölynimurin saa järkevästi pystyasentoon siivouskomeroon, toisin kuin avaruusmuotoillun Dysonin.

Varsi-imurillekin olisi varmasti paikkansa kodin kakkosimurina, mutta toistaiseksi meillä ei sellaista ole. Robotti-imureista puolestaan en ole erityisen innostunut, vaikka moni vannoo niiden nimeen. Valikoimaa kyllä riittää, kannattaa siis miettiä omat tarpeensa ja valita sopiva imuri sen mukaan.

Hip hei, uuteen viikkoon! Minullakin on huomenna koulupäivä, aamulla avaan läppärin ja aloitan lääkiksen viimeisen syksyn kansanterveystieteen ja työterveyshuollon kurssilla. Siitä lisää ensi viikolla.

Tuliko tehtyä oikea imurivalinta?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

1 keskustelu