Syyskuun täsmäpuvusto

Varmaan muistattekin, että minua kiehtoo ajatus kompaktista vaatekaapista, josta voi vetää ylleen sopivan asukokonaisuuden tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – toisin sanoen haaveilen täsmäpuvustosta (keksimäni suomennos Capsule Wardrobe -ilmaisulle). Ensimmäinen yritykseni sellaisen luomiseksi on nähtävissä Lisbetin 50 -postauksessa. Sittemmin olen havainnut idean kaipaavan tuotekehittelyä – Lisbetin 50 sisältää esimerkiksi järkyttävät 10 paria kenkiä, siis viidesosan koko listauksesta.

Huivi Becksöndergaard* // trenssi Burberry // palmikkoneule Tommy Hilfiger // silkkipusero iHeart // aplikoitu t-paita Oasis // kaulakoru by Malene Birger // jakku Rebecca Taylor // farkut Diesel* // hame ModCloth // mustat caprifarkut Zara // nilkkurit Clarks // rannelaukku Calvin Klein // balleriinat Pretty Ballerinas* // aurinkolasit Marni // laukku MICHAEL by Michael Kors*

Tällä kertaa lähestyn ajatusta hieman toisesta näkökulmasta. Olen koonnut syyskuulle 15 osaa käsittävän täsmäpuvuston, ja vaikken orjallisesti aio pitäytyä pelkästään näissä, tarkoitus on selvittää, kuinka pitkälle valintani kantavat. Valikoima koostuu pääasiassa vanhoista suosikkivaatteistani, joista monet ovat vilahtaneet blogissakin. Uusia hankintoja joukossa on vain muutama. Täsmäpuvustolla selviämistä luonnollisesti helpottaa se, että esimerkiksi työpukeutuminen ei näin vanhempainvapaalla tuota päänvaivaa. Suurimman osan ajasta oleskelenkin kotivaatteissa, joita ei listauksessa ole otettu huomioon.

Alla näkyvät puvuston osat rekille koottuna. Osa on tismalleen samoja, osa vastaavia tuotteita kuin yllä olevassa kollaasissa. Hame puuttuu kuvasta, mutta se onkin jo toinen tarina…

*) kaupallinen linkki

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 9.2.13
  LadyBlue said:

  Ah näitä vaatekaappijuttuja on niin ihana lukea! Kohti täydellistä vaatekaappia yritetään täälläkin mennä. Olisikin tosi hauska idea aina kuun alussa kerätä erilliselle rekille ne vaatteet, joita aikoo siinä kuussa käyttää. Ei tarvitsisi joka aamu tuijottaa koko vaatekaappia ja tuskailla runsaudenpulan kanssa.

 2. 9.3.13
  Anonymous said:

  Itseänikin kiinnostaisi tuollainen puvusto, vihaan shoppailua enkä ole kovin kiinnostunut muodista mutta tykkäisin kuitenkin pukeutua fiksusti ja edes jotenkin edustavasti 😀 edes töihin, joten kompakti ”kaikki käy kaiken kanssa” -puvusto olisi mahtava. Lukisin siis mielelläni lisääkin aiheesta, miten ja millä periaatteilla koostat omasi jne.

  Pinja