Vinkki Instagram-kuvien käsittelyyn

En tiedä, mitä instaetiketti sanoo asiasta, mutta itse kuulun siihen koulukuntaan, jonka mukaan instakuvat pitää ottaa kännykän kameralla. Hassua, tiedän, sillä alun perin jarruttelin Instagramiin lähtöä juuri sen vuoksi, etten halunnut julkaista kännykkäräpsyjä enkä pahemmin perusta ohjelmassa vakiona olevista suodattimistakaan. Koska pidän raikkaista ja hyvin (yli)valotetuista kuvista, käsittelenkin useimmat instakuvani Adobe Photoshop Express -ohjelmalla, jonka keskeisimmät ominaisuudet sisältävän version iPhonelle ja iPadille voi ladata ilmaiseksi App Storesta. Ohjelma löytyy myös Androidille, mutta sitä en ole testannut. Yleensä lisään valotusta, hieman kontrastia, vähennän värien saturaatiota (koska valotuksen lisääminen pyrkii kyllästämään värejä) ja suoristan kuvan. Rajauksen voikin tarkistaa Instagrammissa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö ihastelisi toisten käyttäjien kauniita järkkärikuvia. Viimeksi tänään olin ihan ooh ja aah Hunajaista-Riikan kotikuvien äärellä. Pohjimmiltaan tarkoitus on kaiketi kuvien jakaminen riippumatta siitä, millä välineellä ne on otettu. Pidätän myös itselläni oikeuden lisätä myöhemmin järkkärikuvia… ken tietää…

Minua voit siis seurata Instagrammissa nimellä lisbet_e. Yllä pari otosta elokuun kuvavirrasta!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 keskustelu

 1. 8.31.13

  Oi, kiitos linkityksestä! <3

  Itse kuvailen instaan kännyllä ronskisti vain kökkökuvia ja lisään niitä järkkärillä otettuja kuvia heti perään.

  Nyt ei ole vaan ehtinyt instailla niin näyttää järkkärikuvat vallanneen mun instagram-tilini kokonaan…kyllä ne kännykällä otetut kuvat vaan sieltä häiritsevästi pomppaa esiin, kännykässäni on niin huono kamera. (Tai kamera on ok, mutta tottunut viilaamaan kuvia koneella niin tarkoiksi, että kännykuvat nyt tietysti jää kakkoseksi).

  Tilailin tänään vihdoin ja viimein iPhonen ja toivon sen kameran olevan hieman laadukkaampi. Ehkä kännykkäkuvia lisää taas uuden puhelimen myötä 🙂

  blogisi on yksi suosikeistani juurikin kauniin valkoisten kuvien myötä! <3

  Ihanaa viikonloppua!

 2. 8.31.13
  Hanilo said:

  Oon ihastellut sun kauniita instagram-kuvia ja olin ihan varma, että otat ne kameralla! Hyvä tietää tuosta appsista, pitääkin heti kokeilla miten se toimii androidilla. 🙂

 3. 8.31.13
  By J said:

  Käytän itse samaa PS Express appsia enkä suostu ottamaan suoraan Inta-kameralla, koska en koe niitä räpsyjä tarpeeksi kauniiksi. Kuvasi ovat kyllä aina tosi laadukkaita!

 4. 8.31.13
  Anna said:

  Mahtavaa, kiitos vinkistä! Kipitin heti App Storeen ostoksille :). Ehkäpä nyt omat suttukuvat saavat ihan uutta pintaa…

 5. 9.5.13
  piipadoo said:

  Kiitti vinkistä! Minäkin muuten olen lapsellisen itspäisesti sitä mieltä, että Instagram on kännyräpsyille ja järeämmällä kalustolla kuvataan sitten muuhun tarkoituksen.

  -Paula