Taianomainen toukokuu

Voidaanko vain hetki olla ja ihastella tätä kaikkea kauneutta, mitä luonto nyt tarjoilee? Taianomaista. Kyllä toukokuun on vain oltava vuoden paras kuukausi.

Täällä mennään vauhdilla kohti koululaisten kesälomia. On kevätjuhlaa jos jonkinlaista: pianotuntien kevätmatinea, muskarin kevätjuhla, partion kevätjuhla… ja lopulta tietysti koulujen päättäjäiset ja ehkä päiväkodissakin jotkin pienet kesäkarkelot. Olen myös päättänyt, että en ota paineita kesästä ja kesätekemisistä. Meillä on perheenä monta viikkoa yhteistä lomaa ja miehellä myös viimeiset vanhempainvapaat, mutta vain vähän suunnitelmia. Annan kesän tulla ja huuhtoutua ylitseni ja nautin, sillä onhan tämä nyt jotain sen kuusi kuukautta kestäneen lumentulon jälkeen.

Tämän lyhyen maanantaitervehdyksen myötä toivotan ihanaa alkavaa viikkoa blogiystävät!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 kommentti(a)

 1. 5.21.24

  Toukokuu on yksi lempikuukausistani – kauniit kuvat !!

  • 5.22.24
   lisbet said:

   Kiitos:) Minä en sittenkään osaa päättää pidänkö eniten alkukesästä vai syksystä. Jostain syystä keskikesä ei ole yhtään näin ihana…

 2. 5.22.24
  Laura said:

  Minusta parasta juuri nyt on valo! Kun saa (aina liian myöhään) lapset unille, voi vielä rauhassa lähteä ulkotöihin, koska valoisaa on 22:30 asti. Rakastan kevät- ja kesäiltoja, kun tuuli tyyntyy ja on muuten hiljaista ja rauhallista, mutta iltalintujen liverrys vielä kuuluu.
  Minulla ei ole lempivuodenaikaa. Rakastan aina eniten juuri sitä vuodenaikaa, jota kulloinkin eletään. Loka-marraskuun vaihteessa on tosin sellainen noin kuukauden ajanjakso, jolloin kaipaan joko aiempaa kuukautta, tai seuraavaa, kun joulujutut piristävät pimeyttä.
  Kellojen siirtokin on hyvä asia, koska sen avulla saamme tunniksi lisää valoa kevät- ja kesäiltoihin. Minulle sopisi kellojen siirrosta luopuminen vain, jos voidaan ottaa viralliseksi ajaksi kesäaika. Olen ihan varma, että talvikin sujuisi monella mukavammin, jos valoisaa aikaa olisi mielummin illassa kuin aamussa. Harva ehtii aamulla pihalle, mutta koulu- ja työpäivän jälkeen olisi mukava, kun näkisi vielä päivänvalossa hiihtää ja ulkoilla.

  • 5.23.24
   lisbet said:

   Niinpä, tuntuu kuin olisi saanut lisää tunteja vuorokauteen. Siinä missä talvisin päivä tuntuu päättyvän jo iltakuuden-seitsemän aikoihin, nyt puuhat vasta alkavat silloin.

   Kesä- vai talviaika -kysymykseen en taas ole pystynyt muodostamaan kantaa, sillä vuorotöiden ansiosta olen joka tapauksessa liikkeellä ja virkeimmilläni omituisiin kellonaikoihin. Mutta olen siinä käsityksessä, että suurin osa suomalaisista jakaa mielipiteesi. Siinä kohtaa syksyä, kun siirrytään talviaikaan, se varhain laskeutuva pimeys tuntuu todella kohtuuttomalta. Mutta ei mietitä sitä nyt 🙂

   En muista oletko sitä kertonut, mutta minkä ikäisiä teillä vanhemmat sisarukset ovat?