Taitoluistelutyyliin, osa 2

Tänään pääsen pitkästä aikaa luistelukatsomoon, kun menemme katsomaan EM-jäätanssin loppukahinoita Espooseen. Taitoluistelukatsomon tyyliä on esitelty tässä blogissa ennenkin, muistatteko tämän postauksen yli kymmenen vuoden takaa? Se oli ensimmäisiä, jonka tein omilla kasvoillani.

Kiersimme äidin kanssa yhteen aikaan kisoja melko ahkerasti, mutta viime vuosina on kieltämättä ollut mennä maku koko lajista. Etenkin naisten huippuluistelua ovat hallinneet pääosin itänaapurista tulevat teini-ikäiset hyppyväkkärät, viimeisimpänä ja surullisimpana esimerkkinä Kamila Valieva Pekingin Olympialaisissa. Myös Kiira Korven kirja herätti ajatuksia. Oli kamalaa lukea, että Kiira oli voinut niin huonosti samaan aikaan, kun minä ihailin hänen luisteluaan katsomossa. Taitoluistelun seuraaminen alkoi tuntua hieman… epäeettiseltä?

Muutos on nyt toivottavasti tapahtumassa, sillä senioritason ikärajaa ollaan nostamassa asteittain 17 vuoteen ja arvosteluakin pyritään hilaamaan suuntaan, jossa hyppyjen merkitys ei korostu niin paljon.

Odotan innolla paluuta katsomoon. Suosikkiurheilulajissani yhdistyvät sopivasti taide ja urheilullisuus. Edelleen kaivan silloin tällöin YouTubesta fiilistelymielessä Tara Lipinskin kultamitaliohjelman Naganon Olympialaisista vuodelta 1998 (hänkin vasta 15 tuolloin, mutta katsokaa tuota riemua) tai Laura Lepistön vuoden 2009 EM-kotikisojen voittovedon, jota sain itsekin olla paikan päällä todistamassa.

Jäähallin katsomoon puen tälläkin kertaa lämpimästi. Lisäsin pitkästä aikaa hupun tähän Tommy Hilfigerin untuvatakkiin ja kaivoin kaapista vuosia vanhan Filippa K:n huivin, sama tai samantapainen näyttää edelleen olevan valikoimissa. Alla on Kuusaman merinovillainen Aga-poolo. En kyllä ymmärrä, miten olen aiemmin selvinnyt ilman kaapista löytyvää mustaa poolopaitaa. Pillifarkkujen lisukkeeksi puin ne Hilfigerin säärystimet, jotka tarttuivat tammikuussa tyylitutkaan. Pidin säärystimiä ensin lievästi pöljinä, mutta näyttää niille sittenkin löytyvän käyttöä. Olkoon ne myös viittaus taitoluistelutyyliin asussani.

Edullisena ostosvinkkinä vielä nuo Citymarketista hankitut Mywearin käsineet, joissa on söpö rusettiyksityiskohta. Ovat kestäneet hyvin käytössä viime syksystä asti.

Untuvatakki ja säärystimet Tommy Hilfiger | Poolo Kuusama | Farkut Zara | Huivi Filippa K | Kengät Panama Jack

Kohta mennään! Tsemppiä Juulia ja Matthias!

P.S. Joku ehkä muistaa, että olen itsekin kokeillut aikuisiällä siipiäni taitoluistelukaukalossa. Mitä aikuisluistelu-uralleni kuuluu? Ei kovin kummoista. Talvella 19-20 olin kyllä vaihteeksi innostunut lajista, treenasin jäähallien yleisöluisteluvuoroilla ja olin yhteydessä yhteen mahdolliseen valmentajaankin. Sitten tuli korona ja jäähallit sulkeutuivat aikuisilta pitkäksi aikaa. Viimeisen vuoden olen puolestaan ollut raskaana ja hoitanut vauvaa. Mutta eihän sitä tiedä, jos vielä täältä nousen ja ansaitsen paljettini. Oli hienoa, miten EM-kisojen avajaisissakin oli huomioitu se, että taitoluistelu kuuluu kaikille: jäällä oli myös aikuisluistelijoita ja special olympics -luistelija.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele