Taidan tarvita lukulasit ja muita asioita yöpöydällä

Asioita, jota löytyvät yöpöydältäni: Herätyskello, jota ei koskaan laiteta herättämään, koska sen ääni on aivan kamala ja saa jalkeille koko väen. Sen sijaan herätys asetetaan puhelimesta, jonka paikka on myös öisin pöydällä. Yöpöydälläni on myös puhelimen johdoton latausalusta. Ei siksi, että se olisi erityisen kätevä, vaan siksi, että sitä ei pöllitä. Muunlaiset laturit katoavat tässä taloudessa jonnekin, latausalusta saa olla rauhassa.

Käsivoide on iltarutiini kuiville käsille. Kävi niin sääliksi omia käsiäni, kun katselin niitä aiemmassa postauksessa. Kynsisaksilla nopeasti järsityt kynnet, kuivat kynsinauhat. Kädet ovat nyt kovilla, kun niitä tulee vauvan ja kotitöiden vuoksi pestyä vähän väliä – kuivan talvi-ilman vaikutus vielä siihen päälle. Laitoin käsivoiteen yöpöydälle, jotta varmasti muistan päivän päätteeksi hoitaa käteni. Toinen muistutus oli laittaa kumihanskat tiskialtaan viereen.

Yöpöydällä on toiveikkaasti myös kirja, vaikka myönnän auliisti, että vauvaa nukuttaessa sängyssä tulee tuijoteltua pikemminkin kännykkää. Kuvaan päätyi kirja miehen yöpöydältä; itse olen viime aikoina lukenut sellaisia mestariteoksia kuin Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito sekä Korva-, nenä- ja kurkkutaudit – päivystäjän opas.

(Meikitön peiliselfie taas, sori siitä, mutta halusin mallailla rillipään identiteettiä tännekin.)

Lukulasit ovat kotoa jo valmiiksi löytyvät markettilasit, vahvuus +1. Lyhensin hiljattain miehen mustia housuja, mikä vaatii käsinompelua, ja tuntui että jouduin vähän arvailemaan pistojen paikkoja. Aluksi syytin huonoa valaistusta mutta sitten pistin lukulasit päähän ja aijettä kirkastui! Olihan minulla ollut jo aiemmin vaikeuksia nähdä hämärässä kännykän ruudulle tai lukea pakkausten tuoteselosteita, mutta hyvin sitä huijaa itseään, että kyllä tämä tästä. Seuraava askel on varata aika näöntarkastukseen, jotta selviää, minkälaiset lasit tässä kannattaisi hankkia. Periaatteessa ns. markettilaseissa ei ole mitään pahaa eikä niillä pysty silmiään vahingoittamaan. Optikolta saa kuitenkin yksilöllisemmät ja kestävämmät lasit. Toisaalta valmislaseissakin on merkistä riippuen valinnanvaraa mm. kehysten leveyden suhteen. Itse katselin Stockalla Izipizin laseja, joissa oli tosi kivan näköisiä malleja.

Nyt taitoluistelun pariin, naisten lyhytohjelma alkaa!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 27.1.2023
  Markku said:

  Nuo lasit sopii sinulle todella hyvin. Sopisi varmaan jotkut paksummatkin ja suorakaitaisemmatkin, mutta tummat ehottomasti!

  • 27.1.2023
   lisbet said:

   Haluaisin itse ehkä sellaiset kilpikonnasankaiset, mutta pitää testailla!

 2. 27.1.2023
  Aamu said:

  Kannattaa muuten huomioida että jos imetät vielä, imetyksellä saattaa olla vaikutusta näkökykyyn myös.

  • 28.1.2023
   lisbet said:

   Hei hyvä huomio, kiitos! Tosin mun imetys on enää vain vähäistä, mutta kannattaa varmaan odottaa sen päättymistä ennen näkötestin tekoa.