Talviruokaa: poroa ja juureksia

Tiistaita! Meillä syötiin tänään helppoa laatikkoruokaa, joka syntyy kotimaisista juureksista ja porosta. Kaupasta löytyi punajuurta, lanttua ja selleriä, mutta juureksia voi varioida mielensä mukaan. Laatikkoruoka kypsyy uunissa kuin itsestään ja lämmittää ihanasti helmikuisessa päivässä.

300 g poron käristyslihaa
400 g punajuurta
400 g lanttua
200 g juuriselleriä
4 dl kermaa
4 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Ruskista poronliha pannulla ja mausta mustapippurilla. Kuori ja suikaloi juurekset. Sekoita liha, juuressuikaleet ja suola vuoassa. Silppua joukkoon osa timjamista, jätä loput koristeeksi pinnalle. Kaada lihaliemi kerman joukkoon ja lisää seos vuokaan. Paista 180 asteessa 1 tunti 15 minuuttia.

keskustelu

  1. 19.2.2013
    littleB said:

    Nam! Ehdottomasti resepti jemmaan! 🙂

    • 23.2.2013
      lisbet said:

      Ajattelin itse kokeilla vielä epäterveellisempää versiota jossa tuo lihaliemikin korvattaisiin kermalla… om nom…

    • 23.2.2013
      littleB said:

      Oi oi! Slurps :p