Talvitakki maalaistytölle ja kaupunkilaisrouvalle

Sydäntalvi, voiko olla parempaa! Täällä etelässä pakkasetkin ovat pysyneet maltillisina, joten ulkoilu on ollut suorastaan nautinnollista. Eipä näissä vähävaloisissa kuukausissa olisi mitään ongelmaa, jos sää olisi aina tällainen. Olemme luistelleet ja pulkkailleet ja uskoisin, että tällä viikolla saadaan tästä lähistöltä ladutkin kuntoon.

Varauduin talven tuloon hankkimalla itselleni vihdoin uuden talvitakin. Tämä Tommy Hilfigerin Tyra-untuvatakki on ostettu Kekäleeltä, mutta samaa takkia on ainakin Stockalla ja Hilfigerin omassa verkkokaupassa. Nyt tuntuvat olevan muodissa muhkeat, tyynymäiset takit, mutta itseäni miellyttää hieman istuvampi malli. Huppu, lumen- ja ilmavirran pitävät hihasuuresorit ja vetoketjun peittävä nappilista olivat myös vaatimuslistalla. Värinä tummansininen on minulle vielä mustaakin turvallisempi valinta. Kyseessä on siis oikein hyvä perustakki, joka toimii niin maalla kuin kaupungissa.

Kuvat on otettu Seutulan kappelin pihassa. Tammilehdon ympäröimä pieni puukirkko on hengähdyspaikkani tutun sauvakävelyreitin varrella. Aiemmin olenkin jo esitellyt teille samalta reitiltä ainakin Tapolan kävelysillan ja pari muutakin paikkaa haluan vielä näyttää. Pidän todella siitä, miten nykyisessä asumistavassamme voin poimia parhaat palat sekä kaupunki- että maalaiselämästä. Torstai-iltana mies vei minut synttärini kunniaksi syömään Michelin-tähden ravintolaan ja eilen taas kävimme luistelemassa pienellä metsälammella. Ei tällainen olisi mahdollista kaikkialla maailmassa.

Jos kuitenkin pitäisi valita, kallistuisin maalaiselämän puoleen. Olen pienistä kuvioista kotoisin ja niissä tunnen oloni kaikkein kotoisimmaksi. Tähtikokin seitsemän ruokalajin illallinen oli elämys, mutta iloitsen myös jokaisesta uudesta pitseriasta, joka meidän kylälle ilmestyy.

Valoisaa ja valkeaa uutta viikkoa kaikille! Mites teillä, lande vai stadi?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 12.1.2021
  Sara said:

  Siltä väliltä on sopiva eli omakotitalossa kaupungin lähiössä lähellä palveluja. Olen maalta kotoisin eikä minua hevin saa kerrostaloon asumaan. Tosin jos tuota lunta tulee vielä metri tänä talvena tänne Espooseenkin, voi tulla ikävä paritalossa asumista. Mutta ei kerrostaloa! 😊

  • 12.1.2021
   lisbet said:

   Tässä pari päivää lumitöitä tehdessä on ollut aikaa miettiä, mitä tuli sanottua sydäntalven ihanuudesta. Kerrostaloasuminen on koettu ja omalle luonteelle sopimattomaksi havaittu täälläkin!