Työpiste ajattomista klassikoista: Lundia ja Iskun Tuoli 50

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Iskun kanssa

Tänä syksynä meillä alkaa ihan uusi elämänvaihe, kun perheessä on koululainen. Ison pojan viittaa on jo soviteltu harteille oman kännykän, uuden polkupyörän ja vapaamman liikkumisen kautta. Yksi iso muutos, josta poika on varsin innoissaan, on oma huone. Niin, tähän asti työhuoneena toiminut kolmas makkari on siirtymässä ekaluokkalaiselle. Muutos on ihanaa, mutta hieman haikeana luovun omasta työtilastani. Vaikka usein huomaan parkkeeraavani läppärini kanssa ruokapöydän ääreen, olen todennut tarvitsevani opiskelu- ja blogijuttuja varten myös rauhallisemman työpisteen ja säilytystilaa.

lundia-työpiste-2

Muutos on ollut toki tiedossa hyvissä ajoin etukäteen ja olen ehtinyt pyöritellä mielessäni mahdollisia paikkoja uudelle työpisteelle. Vaihtoehtoina ovat olleet niin makuuhuone, eteiskäytävä kuin portaiden alle jäävä tila. Kaikkein luonnollisin sijainti työpisteelle tuntuu kuitenkin olevan yläaula, joka on tähän asti ollut tv- ja leikkihuoneena. Televisiota siinä ei enää juuri katsota. Leluja kyllä levitellään, mutta toiveikkaasti ajattelen, että leikit siirtyisivät enemmän lastenhuoneisiin nyt kun molemmat pojat saavat oman huoneen.

Yhteistyössä Iskun kanssa pääsin testaamaan, miltä työpiste yläaulassa oikeasti näyttäisi. Toiveena oli läppärin mentävä työpöytä, umpinaista säilytystilaa sekä avohyllyjä kirjoja ja asetelmia varten. Nämä kriteerit täyttävä kokonaisuus oli helposti koottavissa Lundian Classic-sarjasta. Se sai rinnalleen vielä kaksi muutakin klassikkoa Iskun valikoimista: pöytävalaisin on Benny Frandsenin suunnittelema Klassik ja työpöydän ääreen istuu kuin nakutettu Kurt Hvitsjön suunnittelema Tuoli 50, joka tuo monelle varmasti mieleen muistot kouluajoilta. Itse muistan tämän koivuvanerista taivutettuna ja harmain putkijaloin varustettuna, mutta uustuotannossa Iskun klassikko on saanut modernin värityksen. (Jos olet kiinnostunut hankkimaan tuolin vaikka koululaisellesi, huomasin juuri, että Tuoli 50 on viikkotarjouksessa 6.8. asti.)

[envira-gallery id=”5978″]

isku-viisari-1

Isku aloitti yhteistyön Lundian kanssa viime vuonna ja nyt kaikissa myymälöissä on Lundian osasto. Itselleni lähin myymälä löytyy Vantaan Varistosta, jossa se on avattu uusittuihin tiloihin kauppakeskus Viisarin yläkertaan. Liikkeessä ovat näkyvästi esillä monet muutkin kotimaiset, usein perheyritysten valmistamat tuotteet, kuten HT Collectionin ja Pohjanmaan sohvat, nojatuolit ja pöydät. Skandinaavista designia edustavat esimerkiksi tanskalaisen Keben sirot istuimet sekä Design by Frandsenin valaisimet. Perinteikkään kotimaisen kalustetalon tavoin Iskulla on myös suomalainen muotoilijatiimi ja mallisto, joka valmistetaan omalla tehtaalla Lahdessa.

[envira-gallery id=”5981″]

isku-viisari-2

Kun kyseessä on iso hankinta kuten sohva tai sänky, otan mielelläni apua vastaan asiantuntevalta taholta. Isku haluaa olla palveleva ja asiakasta kuunteleva huonekaluliike. Tarvittaessa tuotteet kuljetetaan kotiovelle, ja mikäli huonekalu vaatii kokoamista, siihenkin on saatavissa apua. Myös sisustussuunnittelua tarjoava TÄSMÄ-konsepti on kiinnostava: palvelun sivuilta voit tarkistaa vaikka heti, paljonko maksaisi kaluste-, väri-, tekstiili- ja valaistussuunnitelma tiettyyn tilaan, huoneeseen tai koko kotiin!

[envira-gallery id=”5982″]

Miltä työtila teistä näyttää yläaulassa? Vaikka kalusteet olivat vain kuvauslainassa, olin kokonaisuuteen todella tyytyväinen ja jäin pohtimaan vastaavaa ratkaisua. Yläaulassa työskennellessä saattoi lepuuttaa katsetta molemmin puolin avautuvissa maisemissa, mikä oli mukavaa vaihtelua mustan seinän edessä työskentelylle. Yhtä rauhallinen sijainti se ei tietenkään ole kuin vanha työhuone, mutta toisaalta pyrin tekemään työpäiväni läppärin äärellä silloin, kun pojat ovat koulussa ja päiväkodissa. Oven raosta pilkottaa seuraava muuten tuleva koululaisen huone, ehkä huomasitte että ainakin seinän väri on vaihtunut…

lundia-työpiste-1

Loppuun vielä vinkki meneillään olevasta kivasta kilpailusta. Jos haluat sisustaa kotiasi Lundian tuotteilla 1500 euron edestä, kannattaa kurvata seuraavalla sisustusretkellä Iskun kautta. Ota kuva Lundian osastosta Iskun myymälässä, julkaise se Instagram-tililläsi #lundiaiskussa-tagin kera ja olet mukana! Kisa jatkuu 13.8.2017 asti, tarkemmat säännöt ja muiden ottamia kuvia löytyy kampanjasivulta täällä.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

  1. 8.6.17
    emzi said:

    Toihan näyttää kyllä todella kivalta 😀