Valtavaaralla unisen rinkkamatkustajan kanssa

Rukan lomamme on sujunut aktiivisissa merkeissä, enimmäkseen lasketellen, mutta eilen kävimme myös hiihtämässä ja tänään patikoimassa Valtavaaran talvireitillä. Reitti on talvisinkin sen verran vilkas ja hyvin tampattu, että sen voi kulkea tavallisilla ulkoilujalkineilla, mutta koska mökiltämme löytyi lumikengät neljälle, päätimme kokeilla liikkumista niillä. Valtavaaran jäisissä rinteissä kenkien nastat olivatkin hyvin hyödylliset, mutta itse kenkien kehykset olivat melko tarpeettomat, jos ei halua poiketa merkityltä reitiltä.

Toinen merkittävä apuväline viime päivien ulkoilussa on ollut lapsenkantorinkka, jonka vuokrasimme täältä paikan päältä. Pieni nukahti melkein heti liikkeelle lähdettyämme, joten tykkylumimaisemat jäivät häneltä näkemättä. Kantorinkka on merkkiä Deuter ja luulen, että sellainen tulee nyt hankituksi tulevan kesän retkiä ajatellen. Rinkka soveltuu myös sporttiseen menoon, sillä eilen mies (luistelu)hiihti tämä selässään. Tänään kuitenkin jäiset rinteet tuntuivat 12 kilon lisälasti selässä sen verran jyrkiltä, että meiltä jäi itse huippu saavuttamatta. Ensi kerralla sitten!

Aiempia vinkkejäni Rukan retkeilyyn lasten kanssa voit lukea tästä postauksesta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele