Loman ensimmäinen aamu

Loman ensimmäisessä aamussa on oma tunnelmansa. Sitä herää hartiat viisi senttiä alempana. Usein matkalle lähtemisessä on ollut oma stressinsä, ainakin jos tehtävänä on pistää kokoon viisihenkisen perheen tavarat laskettelulomaa varten, mutta nyt pakkaamisen ja matkustamisen vaiva on takana ja ollaan vihdoin kohteessa. Vuokramökkimme ikkunoista aukeaa näkymä jyrkkään, lumiseen rinteeseen ja pilvilautta rakoilee jo lupaavasti.

Tälläkin kertaa saavuimme Rukalle kahdessa erässä – minä lähdin ajamaan varhain eilen aamulla ollakseni loppuja matkalaisia vastassa lentokentällä Kuusamossa. Automatka ottaa 10 tuntia, joten oli mukava, ettei taaperoa tarvinnut istuttaa niin pitkään. Olimme eilen jo niin hyvissä ajoin perillä, että mies ja pojat ehtivät iltapäiväksi rinteeseen. Tänään on ollut minun vuoroni hiihtää kahden nuoren miehen kintereillä.

Ehkä ensi vuonna tyllerökin laittaa minimittaiset sukset jalkaan ja pääsemme koko perheellä rinteeseen – ainakin hyvin, hyvin loivaan rinteeseen hyvin lyhyeksi hetkeksi. Hän on silloin siis 2,5-vuotias. Minkä ikäisenä olette muuten aloittaneet lasketteluharrastuksen pienten kanssa? Meillä nuorempi taisi olla neljän vanha ja esikoinen seitsemän, kun ensi kerran kokeilimme laskettelua. Kokemusta ihan pienten kanssa laskemisesta ei siis ole.

Lopulta ei ole väliä, kuka laskee ja kenen kanssa, pääasia, että olemme täällä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

7 kommentti(a)

 1. 3.19.24
  Hanna said:

  Ihanaa lomaa koko perheelle!

 2. 3.20.24
  Nimetön said:

  Tyttö oli 3v. ja poika 4v. kun aloitettiin. Mattohissi kulkee niin hitaasti, että itse voi olla kävellen rinnalla. Sit sauvoja rinteeseen pystyyn ja pyydettiin laskemaan aina seuraavalle sauvalle, minne ehti itse juoksemaan vastaan tai jos kaksi aikuista, toinen oli siellä vastassa. Aika äkkiä nuo ihan pikkuiset oppii ja pääsee isompaan rinteeseen.

  • 3.21.24
   lisbet said:

   Kiitos vinkeistä, siitä se sitten varmaan lähtee. Käytittekö valjaita sitten isommissa rinteissä? Olen pohtinut, että aika paljon on varmaan myös lapsen temperamentista kiinni, jotkut kokeilee innokkaammin uusia juttuja kuin toiset.

 3. 3.21.24
  Sirkku Tuomi said:

  Meillä poika oli 3v ja tyttö 2,5v kun aloittivat Pyhällä laskettelun. Molemmat lapset on laitettu heti alusta hiihtokouluun. Näin teimme vuosia joka loman alkajaiseksi. Näin me vanhemmat saimme laskea omillamme ja lapset (nyt jo nuoret aikuiset) oppivat loistavan laskettelutaidon.

  • 3.22.24
   lisbet said:

   Hiihtokoulu on kyllä hyvä idea. Ainakin sitten, kun on alkeet harjoiteltu vanhemman kanssa. Täällä Rukalla näyttää hiihtokoulut olevan 5-vuotiaasta alkaen. Välillä kyllä tuntuu, että tarvitsisin sitä hiihtokoulua itse, mun tekniikka on ihan mitä sattuu 🙂

   • 4.8.24
    Sirkku Tuomi said:

    Suosittelen aikuisillekin.😀 Aikoinaan OKL:n hiihtokurssilla Vuokatissa oli pakollinen hiihtokoulu myös mutkamäkeen. Vaikka olin lasketellut vuosia, sain uusia juttuja omaan lasketteluun. Koin monta Ahaa-elämystä!