Voi kyllä!

IMG_5517

Ei minulla muuta, kuin että blogi on taas auki! Hieman uudella ilmeellä, uudella alustalla, mutta samalla linjalla.

Vaikka elämä ei ole yhtään sen valmiimpi kuin viime tammikuussa ja mieluusti ottaisin vuorokauteen pari ylimääräistä tuntia, opetti blogitauko ainakin sen, että ihmisellä on oltava jokin oma harrastus. Tauolla tajusin myös, miten tärkeä on ollut se vertaisverkosto ja positiivinen ilmapiiri, johon saan yhteyden bloggaamisen kautta – siis te lukijat ja toiset bloggaajat.

Olisin voinut venyttää uudelleen aloittamista pitempäänkin, ehkä hamaan ikuisuuteen. Yksi parhaimmista neuvoista tuli kuitenkin Kaisa Jaakkolan blogista: Aloita ennen kuin olet valmis. Täydellistä hetkeä on turha odottaa, sillä sitä tuskin koskaan tulee. Vain tekemällä oppii uusia asioita. Ja se vaatii ehkä muutaman epätäydellisen suorituksen. Blogia muuttaessani herkuttelin ajatuksella, että poistaisin kaikki aiemmat kirjoitukseni ja aloittaisin puhtaalta pöydältä. Päätin kuitenkin säästää arkistot, vaikka joukossa on paljon sellaista, joka herättää lähinnä myötähäpeän tunteita. Saapa nähdä, millä silmin katselen tämänpäiväisiä postauksiani viiden vuoden päästä.

Tervetuloa siis kaikki uudet ja vanhat lukijat!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 21.5.2014

  Olen vipittömän iloinen paluustasi, tervetuloa takaisin! Ulkoasu on huikean kaunis ja raikas, 10 pistettä. Tuskailen omani kanssa, koska haluaisin muutosta, mutta en osaa koodata, ja mikä pahinta, en todellakaan halua näillä hermoilla itse edes yrittää. 😉

  Osuit myös toiseen asiaan, joten olen pohtinut. Olisi todella keventävää poistaa vanhat, ainakin omaan silmään pölyiset postaukset, ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Mutta ehkä se sitten olisi liian radikaalia? Kierrehän siitä syntyisi: vähän ajan päästä myös nyt tehdyt postaukset tuntuisivat tyhmiltä ja tunkkaisilta. Maailmasta ei tosiaan taida tulla valmista. Nauti uudesta alusta ja vuoden valoisimmasta kuvausajasta!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiitti Laura! Ulkoasua en ole koodannut itse, vaan ostin valmiin pohjan (johon olen tehnyt joitain pieniä muutoksia itse). Ja ainakin tällaiseen self-hosted wordpress-blogiin saa ladattua ilmaiseksi vaikka mitä hauskoja vimpaimia.

   Hyvin sanottu vanhoista postauksista, juuri niinhän siinä kävisi. Parempi siis jättää ne rauhaan:D Ja muistuttavathan ne aina siitä, miten pitkälle on jo tullut lähtöpisteestään – mihin sitä voikaan vielä päästä?

 2. 21.5.2014

  Tervetuloa takaisin! Tunnistan ajatukset puhtaalta pöydältä aloittamisesta, tai vähintäänkin nykyisen ilmeen fiksaamisesta. Itselläni tekninen osaaminen on innostuksen tiellä, eikä tällä hetkellä aikaa uuden opettelemiseen. Onneksi säröt ne saa olla kauneudessakin, niin säilyy aitous. Etäisyys saa usein asiat kirkastumaan, joten tauko teki varmasti hyvää, vaikka sinua onkin täällä blogimaailmassa jo odoteltu. Hienoa, että sinä teit uudistuksen, hienolta näyttää. Odotan innolla tulevia postauksiasi.

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiitti H, etäisyyden ottaminen selkeytti todellakin ajatuksia bloggaamisesta! Ja olen samaa mieltä, liika siloittelu vie bloggaamiselta sen alkuperäisen ytimen, joka sillä on ollut.

 3. 21.5.2014
  Anna said:

  Tervetuloa takaisin! Hyvältä näyttää, upea leiska ja ihania kuvia!!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiitos Anna, onpa mukava olla taas blogimaailmassa:D

 4. 21.5.2014

  Ihanaa, tervetuloa takaisin! Sinua on kaivattu 🙂 Ja blogi näyttää todella upealta, hyvää työtä!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Jee 😀 Arvaa vain kuinka paljon minä olen kaivannut bloggaamista! Blogien lukeminenkin on ollut vähällä viime kuukaudet, on ollut ihana penkoa suosikkiblogeja, mitä kaikkea niissä on tapahtunutkaan!

 5. 21.5.2014
  Mikko said:

  Tervetuloa takaisin – saadaan taas valoa blogimaailmaan 🙂 Uusi pohja näyttää kivalta! Äläkä vaan poista vanhoja postauksia, niistä on hyötyä ja on niitä itsekin viihdyttävää lukea.

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Hehe, kiitti Mikko. Mulla on itse asiassa missio ylivalottuneiden kuvien vähentämiseksi. Tai että ainakaan puhkipalamista ei enää nähtäisi. Saas nähdä kuinka onnistun.

   Ja joo, vanhat postaukset saavat jäädä. Vaikka tilastojen mukaan niitä luetaan aika vähän, ne ovat tosiaan itselle arvokas muisto.

 6. 21.5.2014
  Essi said:

  Voi, miten kauniilta uusi blogialku näyttääkään! Ihanan raikas ja selkeä pohja. Tykkään asettelustakin. Mukava päästä taas seuraamaan blogiasi!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiitos Essi, mukava kun seuraat mukana!

 7. 22.5.2014
  Netta said:

  Ihanaa, tervetuloa takaisin! Upea ilme blogilla ja taas niin kauniita kuvia. Jätä ihmeessä ne vanhat postaukset – siellä ne ovat tallessa muistuttamassa siitä kehityskaaresta jonka blogi on elänyt. Itse olen kaivannut bloggaamisesta juuri päiväkirjaomaisuutta ja sitä, että aika arkisetkin asiat on tallennettuna kuvina ja teksteinä. Olen ihan samaa mieltä kanssasi myös siitä, että vaikka bloggaaminen vie aikaa, se myös antaa paljon kanssa bloggaajien ja lukijoiden muodossa. Innolla odotan tulevia postauksia.

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Jee, kiva kun olet täällä. Joo, äänestetty on vanhojen postausten puolesta ja ne saavat jäädä. Onhan sinne kaikenlaista ehtinyt kertyä näiden kahden bloggausvuoden aikana!

 8. 25.5.2014
  Ingrid said:

  Kiva kun olet ”bäck” 🙂