Voi kyllä!

IMG_5517

Ei minulla muuta, kuin että blogi on taas auki! Hieman uudella ilmeellä, uudella alustalla, mutta samalla linjalla.

Vaikka elämä ei ole yhtään sen valmiimpi kuin viime tammikuussa ja mieluusti ottaisin vuorokauteen pari ylimääräistä tuntia, opetti blogitauko ainakin sen, että ihmisellä on oltava jokin oma harrastus. Tauolla tajusin myös, miten tärkeä on ollut se vertaisverkosto ja positiivinen ilmapiiri, johon saan yhteyden bloggaamisen kautta – siis te lukijat ja toiset bloggaajat.

Olisin voinut venyttää uudelleen aloittamista pitempäänkin, ehkä hamaan ikuisuuteen. Yksi parhaimmista neuvoista tuli kuitenkin Kaisa Jaakkolan blogista: Aloita ennen kuin olet valmis. Täydellistä hetkeä on turha odottaa, sillä sitä tuskin koskaan tulee. Vain tekemällä oppii uusia asioita. Ja se vaatii ehkä muutaman epätäydellisen suorituksen. Blogia muuttaessani herkuttelin ajatuksella, että poistaisin kaikki aiemmat kirjoitukseni ja aloittaisin puhtaalta pöydältä. Päätin kuitenkin säästää arkistot, vaikka joukossa on paljon sellaista, joka herättää lähinnä myötähäpeän tunteita. Saapa nähdä, millä silmin katselen tämänpäiväisiä postauksiani viiden vuoden päästä.

Tervetuloa siis kaikki uudet ja vanhat lukijat!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

16 keskustelu

 1. 5.21.14

  Olen vipittömän iloinen paluustasi, tervetuloa takaisin! Ulkoasu on huikean kaunis ja raikas, 10 pistettä. Tuskailen omani kanssa, koska haluaisin muutosta, mutta en osaa koodata, ja mikä pahinta, en todellakaan halua näillä hermoilla itse edes yrittää. 😉

  Osuit myös toiseen asiaan, joten olen pohtinut. Olisi todella keventävää poistaa vanhat, ainakin omaan silmään pölyiset postaukset, ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Mutta ehkä se sitten olisi liian radikaalia? Kierrehän siitä syntyisi: vähän ajan päästä myös nyt tehdyt postaukset tuntuisivat tyhmiltä ja tunkkaisilta. Maailmasta ei tosiaan taida tulla valmista. Nauti uudesta alusta ja vuoden valoisimmasta kuvausajasta!

  • 5.21.14
   lisbet said:

   Kiitti Laura! Ulkoasua en ole koodannut itse, vaan ostin valmiin pohjan (johon olen tehnyt joitain pieniä muutoksia itse). Ja ainakin tällaiseen self-hosted wordpress-blogiin saa ladattua ilmaiseksi vaikka mitä hauskoja vimpaimia.

   Hyvin sanottu vanhoista postauksista, juuri niinhän siinä kävisi. Parempi siis jättää ne rauhaan:D Ja muistuttavathan ne aina siitä, miten pitkälle on jo tullut lähtöpisteestään – mihin sitä voikaan vielä päästä?

 2. 5.21.14

  Tervetuloa takaisin! Tunnistan ajatukset puhtaalta pöydältä aloittamisesta, tai vähintäänkin nykyisen ilmeen fiksaamisesta. Itselläni tekninen osaaminen on innostuksen tiellä, eikä tällä hetkellä aikaa uuden opettelemiseen. Onneksi säröt ne saa olla kauneudessakin, niin säilyy aitous. Etäisyys saa usein asiat kirkastumaan, joten tauko teki varmasti hyvää, vaikka sinua onkin täällä blogimaailmassa jo odoteltu. Hienoa, että sinä teit uudistuksen, hienolta näyttää. Odotan innolla tulevia postauksiasi.

  • 5.21.14
   lisbet said:

   Kiitti H, etäisyyden ottaminen selkeytti todellakin ajatuksia bloggaamisesta! Ja olen samaa mieltä, liika siloittelu vie bloggaamiselta sen alkuperäisen ytimen, joka sillä on ollut.

 3. 5.21.14
  Anna said:

  Tervetuloa takaisin! Hyvältä näyttää, upea leiska ja ihania kuvia!!

  • 5.21.14
   lisbet said:

   Kiitos Anna, onpa mukava olla taas blogimaailmassa:D

 4. 5.21.14

  Ihanaa, tervetuloa takaisin! Sinua on kaivattu 🙂 Ja blogi näyttää todella upealta, hyvää työtä!

  • 5.21.14
   lisbet said:

   Jee 😀 Arvaa vain kuinka paljon minä olen kaivannut bloggaamista! Blogien lukeminenkin on ollut vähällä viime kuukaudet, on ollut ihana penkoa suosikkiblogeja, mitä kaikkea niissä on tapahtunutkaan!

 5. 5.21.14
  Mikko said:

  Tervetuloa takaisin – saadaan taas valoa blogimaailmaan 🙂 Uusi pohja näyttää kivalta! Äläkä vaan poista vanhoja postauksia, niistä on hyötyä ja on niitä itsekin viihdyttävää lukea.

  • 5.21.14
   lisbet said:

   Hehe, kiitti Mikko. Mulla on itse asiassa missio ylivalottuneiden kuvien vähentämiseksi. Tai että ainakaan puhkipalamista ei enää nähtäisi. Saas nähdä kuinka onnistun.

   Ja joo, vanhat postaukset saavat jäädä. Vaikka tilastojen mukaan niitä luetaan aika vähän, ne ovat tosiaan itselle arvokas muisto.

 6. 5.21.14
  Essi said:

  Voi, miten kauniilta uusi blogialku näyttääkään! Ihanan raikas ja selkeä pohja. Tykkään asettelustakin. Mukava päästä taas seuraamaan blogiasi!

  • 5.21.14
   lisbet said:

   Kiitos Essi, mukava kun seuraat mukana!

 7. 5.22.14
  Netta said:

  Ihanaa, tervetuloa takaisin! Upea ilme blogilla ja taas niin kauniita kuvia. Jätä ihmeessä ne vanhat postaukset – siellä ne ovat tallessa muistuttamassa siitä kehityskaaresta jonka blogi on elänyt. Itse olen kaivannut bloggaamisesta juuri päiväkirjaomaisuutta ja sitä, että aika arkisetkin asiat on tallennettuna kuvina ja teksteinä. Olen ihan samaa mieltä kanssasi myös siitä, että vaikka bloggaaminen vie aikaa, se myös antaa paljon kanssa bloggaajien ja lukijoiden muodossa. Innolla odotan tulevia postauksia.

  • 5.24.14
   lisbet said:

   Jee, kiva kun olet täällä. Joo, äänestetty on vanhojen postausten puolesta ja ne saavat jäädä. Onhan sinne kaikenlaista ehtinyt kertyä näiden kahden bloggausvuoden aikana!

 8. 5.25.14
  Ingrid said:

  Kiva kun olet ”bäck” 🙂