Wien ja Schönbrunnin puistot

Palasimme tänään pieneltä viikonloppureissulta. Kyseessä oli ensimmäinen ulkomaanmatkamme nelihenkisenä perheenä ja kohteena oli Wien, jonne lentää vain muutaman tunnin ja josta löytyy meille tuttu majapaikka. Vaikka lasten kanssa liikkuminen vaatiikin vähän erityisjärjestelyjä (ja välillä tuntuu, että loman jälkeen tarvitsee toisen mokoman toipumiseen), tekee niin hyvää lähteä hetkeksi pois tutuista ympyröistä ja päästää mieli aivan uusille raiteille. Mukana reissussa olivat myös vanhempani, jotka tarjosivat sekä hyvää seuraa ja että auttavat kätensä.

Tämän postauksen kuvat ovat kantakaupungin tuntumassa sijaitsevan Schönbrunnin linnan puutarhasta. Kuten kuvista käy ilmi, Wienissä oli aika samannäköistä kuin meillä Suomessa tällä hetkellä ja vain hitusen lämpimämpää. Lähtöpäivänä eli tänään tuli jo vähän luntakin.

Kuvassa taustalla näkyy linnan vastapäiselle mäelle rakennettu paviljonki, jossa olemme jollain kesäisemmällä Wienin reissulla käyneet kahvilla. Onkohan kahvila auki näin talvipuolella? Meillä oli työnnettävänä reilu 20 kiloa jälkeläisiä tuplarattaissa, joten emme lähteneet kokeilemaan. Tuo mäki on oikeasti aika jyrkkä ja korkea, vaikka kuvasta sitä ei välttämättä hahmotakaan.

Puistosta löytyy mitä upeimpia veistoksia ja monumentteja, istutuksia, yhtenään vaihtuvia lehtikujia ja salaisia sopukoita, oikea pensaslabyrintti ja eläintarha. Paikalliset puolestaan hyödyntävät puistoa lenkkeilypaikkanaan. Parhaimmillaan maisemat olisivat tietysti kesällä mutta näin marraskuussakin ihailtavaa on yllin kyllin.

Iltapäivä alkoi jo hämärtää, kun päädyimme puiston kulmalla olevaan ravintolaan syömään. Wienissä oli varsin jouluinen tunnelma, postailen lisää kuvia lähipäivinä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 keskustelu

 1. 11.26.13
  Cara said:

  Oi Wien <3
  Kiva nähdä muitakin kuviasi lähipäivinä! 🙂

  • 11.28.13
   lisbet e. said:

   Niinpä, oi Wien:) Haave olisi joskus viettää uusi vuosi kaupungissa.

 2. 11.26.13
  Alma said:

  Wien on kyllä niin kaunis kaupunki!
  Mä olen ollut siellä joitain vuosia sitten uutena vuotena silloisen poikaystävän kanssa ja se oli niin kauniiksi koristeltu – joulutunnelmaa riittii vielä sinnekin asti. Pääsimme vielä Filharmonikkojen uuden vuoden konserttiinkin sekä asuimme erään tutun hillittömän kokoisessa kodissa Wienin keskustassa. Se oli upea ja erilainen reissu se. Tuolla linnalla menimme käymään myös, mutta mekin pyörimme vain siinä pihalla.:)

  • 11.28.13
   lisbet e. said:

   Wau, olen elänyt siinä uskossa, että sinne uuden vuoden konserttiin pääsee suunnilleen vain, jos esi-isät ovat aikanaan omistaneet kantiskortin tms. Haluatko kertoa, miten saitte liput? Ei niitä varmaan tuntia ennen pysty kuitenkaan kassalta noutamaan:D Oli varmasti upea elämys.

  • 11.28.13
   Alma said:

   No ne liput oli juuri tämän wieniläisen professorin, jonka luona asuimme. Hän oli reissussa, niin ei itse päässyt.:) Siellä me sitten istuttiin kaikkien diplomaattien yms vierellä ja nuorennettiin yleisön keski-ikää varmaan 20 vuodella. Hihii!

  • 11.28.13
   lisbet e. said:

   Mahtava juttu! Voit vapaasti vinkata musta sille professorille, jos se on jonain toisenakin uutena vuotena reissussa…:)