Sacherilla

Wienin visiittiin kuuluu olennaisena osana herkuttelu. Mozartinkuulia ja Sissi-taalereita myydään vähän joka nurkalla, ja kahviloiden valikoimat vievät kielen mennessään. Kahviloista kuuluisin on Hotel Sacherin yhteydessä sijaitseva Café Sacher, jonka kaikki varmaan tunnistavat nimikkoleivonnaisestaan.

Turistiaikaan Sacherille joutuu joskus jonottamaan (kiireisemmät voivat silloin vaihtaa rakennuksen toisella puolella sijaitsevaan Café Mozartiin, josta löytyy olennaisesti samat valikoimat mutta hieman väljemmissä olosuhteissa), mutta näin marraskuussa pääsimme heti ikkunapaikalle istumaan.

Sacher-kakkua on saatavissa lähes kaikissa kahviloissa, mutta vain Hotel Sacherilla on oikeus myydä tuotettaan ”alkuperäisenä Sacher-kakkuna”. Sen tarkka resepti on kuulemma varjeltu salaisuus. Tumman suklaan ja aprikoosihillon yhdistelmä on kyllä niin täyttä tavaraa alusta loppuun, ettei yhtään tuota isompaa palasta pysty syömään edes tällainen suklaahirmu!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 27.11.2013
  Anonymous said:

  Hei!

  Nautimme viime kesänä Salzburgissa Sacherin kahvilassa noita samaisia leivoksia, ne tuodaan siine joka aamu Wienistä.
  Cafe Mozart – itse olen ollut siinä käsityksessä, että Mozartin Sacher ei ole se aito Sacher, vaan kahvilan oma tuote. Näin meitä ainakin valistettiin kun nimenomaan Mozartin puolella kävimme syömässä (tästä tosin pari vuotta aikaa).

  • 28.11.2013
   lisbet e. said:

   Joo, tässä käsityksessä minäkin olen. Jostain luin, että tuosta ”Original Sacher Torte” -nimityksestä olisi jossain vaiheessa käyty oikeustaistelujakin. Tosin omat makunystyräni eivät ole eroa havainnee t:D Näkyvin ero maallikolle taitaa olla se, että aprikoosihillokerrosten määrä ja sijainti vaihtelevat eri kahviloiden välillä.