Yhteenveto epäsuosituista ajatuksista

Lupasin vielä kirjoittaa yhteenvedon Epäsuosittuja ajatuksia blogikommenteista -postaukseen tulleista kommenteista. Olisi kai vähintäänkin ironista, mikäli yrittäisin vastata henkilökohtaisesti kaikkiin tähän mennessä tulleeseen 48 kommenttiin, joten massavastaus saa tällä kertaa riittää. Käykääpä kuitenkin lukemassa aiheesta käytyä keskustelua!

Kaiken kaikkiaan vastausten määrä yllätti. Hyviä argumentteja tuli sekä puolesta että vastaan, kiitos niistä kaikista! Karkeana yhteenvetona lähes kaikki bloggaajat olivat sitä mieltä, että on kohteliasta vastata kaikkiin kommentteihin. Myös suuri osa lukijapuolella pysyttelevistä oli tätä mieltä. Toisaalta ymmärrystä löytyi niitä huippusuosittuja bloggaajia kohtaan, jotka saavat niin paljon palautetta, että vastaaminen kaikkiin kommentteihin olisi lähes mahdotonta. Niihin viesteihin, joissa kysytään jotain, odotettiin vastattavan aina.

Toisaalta osa blogien lukijoista sanoi, ettei odota vastausta joka kommenttiin. Moni myös toivoi, että bloggaaja tekisi mielummin uusia postauksia kuin käyttäisi aikaansa kommenttiosaston vastauksiin. Olin tästä ensin hieman yllättynyt mutta sitten muistin ne ajat, jolloin olin itse blogeissa vain lukijapuolella. Harvoin tulin edes vilkaisseeksi, millaisia reaktioita postaus oli herättänyt. Tämä taitaa olla tilanne valtaosalla minunkin blogini lukijoista. Postaukset silmäillään läpi ja sitten siirrytään muualle. Ehkä tuo kommenttilaatikon syynääminen on enemmän blogia itsekin kirjoittavien juttu, heh.

Omasta puolestani tulen jatkamaan jokaiseen kommenttiin vastaamista, vaikka sitten sillä pienellä kiitossanalla (poislukien arvontapostaukset sekä esim. raskausuutisen kaltaiset onnitteluvyöryjä synnyttävät postaukset). En kuitenkaan aio ottaa tästä stressiä. Pahoittelut jo etukäteen, jos vastaus viipyy. Lukijapalautteen perusteella voin myös hyvällä omatunnolla väsätä uutta postausta, vaikka edellisten kommentit olisivat vielä reagointia vailla.

Kiitos vielä teille kaikille, jotka jaksatte jättää merkin käynnistänne blogiin!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

7 keskustelu

 1. 8.30.13
  Kati said:

  Moikka,
  Juurin olen samaa miettinyt:) Yritän vastailla kaikkiin kommentteihin, mutta välillä tuntuu, että ei ole mitään järkevää sanottavaa takaisin:)) — joten tunnustan huonouteni tässä asiassa.
  Mutta kiitollinen toki kaikista palautteista.
  Terkut sinne!

  • 8.31.13
   lisbet e. said:

   Niinpä, välillä sitä on ihan jumissa niin kommenttivastausten kuin blogikirjoitustenkin suhteen. Silloin tuntuu, että kannattaisi jättää pelkät hymiöt kuittaukseksi, että viesti on luettu:)

 2. 8.30.13

  Hih, täällä yksi huono kommentaattori ilmoittautuu ja pahoittelee… =) Luin edelliesen jutunkin, en kylläkään niitä kommentteja… Ja mietin vain kuinka huono/laiska kommentaattori yleensä olen. Monesti juttuja kertyy lukemattomiin melkoinen määrä, ennen kuin alan kahlata niitä läpi (vaikkakin nämä suosikkini, kuten tämä sinun blogi, luen kyllä heti). Toisekseen luen juttuja yleensä puhelimella, enkä sillä meinaa millään jaksaa alkaa näpytellä viestiä… Joten ilmoitan vain, että täällä ollaan kuulolla kuitenkin koko ajan . =) Mukavaa viikonloppua!

  • 8.31.13
   lisbet e. said:

   Oon kyllä kanssa luvattoman huono kommentoija. Luen blogeja pitkin päivää vähän joka välissä, kassajonossa, hiekkalaatikon reunalla, bussissa… kännykällä ei tosiaankaan tule naputeltua niitä vastauksia. Usein ajattelen, että tätä pitää palata myöhemmin kommentoimaan, mutta arvaa muistanko!

  • 9.2.13

   Aivan samanmoisia ajatuksia aina täälläkin… Muistissa on vain parantamisen varaa… 🙂

 3. 8.30.13
  Esmeralda said:

  Kiva lueskella mielipiteitä kommentoinnista ja vastaamisesta. Itse koen, että minulla bloggaajana on velvollisuus huomioida vastaamalla niitä lukijoita, jotka kommentin jättävät. Parasta on tietysti aidon keskusteleva kommentointi, mutta joskus on paikallaan vaan jättää moikat puolin ja toisin.
  Siinä olen samaa mieltä, että ei ole tarpeen huolehtia vanhojen postausten kommenteista ennen uusia postauksia. En ota vastaamisesta paineita vaan vastaan sitten kun ehdin ja jaksan, vaikka olisi useampikin uusi postaus jo julkaistuna. 🙂

  Iloista viikonloppua!! 🙂

  • 8.31.13
   lisbet e. said:

   Mustakin olisi hauskaa, jos kommenttiboksissa syntyisi oikeasti vuoropuhelua lukijoiden itsensä sekä lukijoiden ja bloggaajan kesken, mutta harvemmin niin käy.