Äiti Ferrarin ratissa

Päivän bloggaaja milanolaisessa hotellihuoneessa valmiina pienelle roadtripille!

Punaista väriä ei blogissani tavanomaisesti nähdä, mutta tämän päivän kuvissa se hallitsee. Tänään nimittäin hyppäsimme vuokra-auton kyytiin ja ajoimme parin tunnin matkan Maranelloon, joka tunnetaan Ferrarin autojen syntysijana. Maranellon Ferrari-museo oli oikeastaan matkamme perimmäinen syy, autofani-isoveljen harras toive. Museo on tyylikäs läpileikkaus Ferrareista aina 40-luvulta nykyaikaan, ja vaikka itse en ymmärrä nopeista enkä hitaista autoista tuon taivaallista, upeaa muotoilua on aina ilo katsoa.

Voitte olla varmoja, että autot tulivat huolellisesti dokumentoitua joka kulmasta.

Sitten oli aika viedä Maranellon ori koeajolle.

Rankkaa hommaa, mutta mitäpä sitä ei äiti poikiensa vuoksi tekisi.

”What do you normally drive?” valvoja kysyi minulta ennen ajoa. ”Volvo”, vastasin. Tämä oli ihka ensimmäinen kertani urheiluauton ohjaimissa, ja kyllähän se meno maistui hieman erilaiselta kuin turvallisen perheauton ratissa. Valvoja oli koko matkan kyydissä, antoi reittiohjeita ja oikein kannusti painamaan kaasua pitkällä suoralla. Koska tiesin erityisesti takapenkin sitä kaipaavan, tein työtä käskettyä, ja Ferrari Portofinon 3,9-litrainen turboahdettu V8-moottori räyhähti mukavasti.

Toisaalta olin kyllä varmasti koko Maranellon ainoa Ferrari-kuski, joka näytti vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan.

Liikkeitä, joista voi ostaa koeajon, on aivan museon kyljessä useampia. Tein varauksen etukäteen verkosta, mutta auton näytti hyvin saavan koeajolle ihan vain paikan päälle kävelemällä.

Nyt toivotan buona notte ja sukellan hotellin lakanoihin!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 kommentti(a)

 1. 7.7.24
  Kukka said:

  Hei, tämä ei liity aiheeseen mitenkään mutta haluan kommentoida: onpas sinulla todella kauniin sävyinen mekko. Ihan kuin jonkun värianalyysin lopputulos – niin täydellisesti sopii tuo sävy sinulle!

  • 7.11.24
   lisbet said:

   No mutta kiitos 🙂 Ei ole kyllä värianalyysiä taustalla. Tykkään kyllä itsekin tästä, väri on vähän sellainen erikoisempi, jota ei kaapistani entuudestaan löydy.

 2. 7.8.24
  Lissu said:

  Wau, Ferrari-ajelu on varmaankin hetkiä, joka jää kaikille mieleen! Ihanaa heittäytymistä 🙂
  Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta reissulta!

  • 7.11.24
   lisbet said:

   Oli kyllä reissun paras hetki:D Mutta Lancialla ajaminen Comon rannalla oli paljon hurjempaa!

 3. 7.8.24
  Hilla said:

  Onpa hauskan kuuloinen kokemus sekä museo että koeajo. Pitää pistää harkintaan ja selvittelyyn, koska myös oman perheen autofani innostuisi aivan takuuvarmasti. Tämä oli loistovinkki!

  • 7.11.24
   lisbet said:

   Kiva kuulla, jos tästä oli hyötyä! Maranellon lähellä Modenassa on toinenkin Ferrari-museo, Enzo Ferrarin kotimuseo, mutta siellä emme vierailleet.