Blogging on blogging

Ajattelin tänä iltana pistäytyä sanomaan, että bloggamisesta on tullut minulle tärkeämpi harrastus kuin osasin kuvitellakaan. Olen vuosien mittaan ehtinyt harrastaa mm. pianonsoittoa, partiota, kuorolaulua, taitoluistelua, ompelua, kuntosaliharjoittelua, juoksua ja balettia. Joskus innostus on kestänyt kuukauden tai pari, joskus pari vuosikymmentä. Tällä hetkellä en kuitenkaan harrasta oikeastaan muuta kuin bloggausta. Tässä harrastuksessa on se hyvä puoli, että sitä voi tehdä ikään kuin arjen oheistuotteena. Toisaalta välillä seuraavaa postausta tulee mietittyä niin paljon, että arki tulee ikään kuin blogin oheistuotteena…

Pikku blogini on ehtinyt olla pystyssä reilut neljä kuukautta. Päivittäiset lukijamääräni liikkuvat Google Analyticsin mukaan 200-500 välillä riippuen siitä, olenko päivittänyt vai seisooko blogissa muutaman päivän ikäinen juttu. Viikkokävijämäärä on noin 1600. Aika nopeasti olen myös havainnut, minkälaiset postaukset lukijakuntaani kiinnostavat eniten: pukeutuminen ja sisustus keräävät klikkauksia ja kommentteja kun taas monet muita aiheita käsittelevät tekstit, jotka itse kuvittelin kiinnostaviksi, eivät juurikaan herätä innostusta. Haluaisin blogini päivittyvän 20-25 kertaa kuussa mutta toistaiseksi en ole päässyt edes kahteenkymmeneen. Määrää ei kuitenkaan voi lähteä lisäämään laadun kustannuksella, sillä blogien lukijat näytävät olevan laatutietoista väkeä ja häthätää kyhätyt täytepostaukset jäävät yleensä vähälle huomiolle.

Kirjoitan blogia edelleen ensisijassa itselleni mutta yhä enenevässä määrin lukijoita ajatellen. Aika paljon tulee myös kirjoitettua toisille bloggaajille, sillä he ovat aktiivisina kommentoijina yleensä blogin näkyvimmät lukijat. Kuitenkin suurin osa on teitä näkymättömämpiä lukijoita. Kiva, että olette täällä! Jos haluat, sano vaikka heippa kommenttiosastossa. Ja linkkaa oma blogisi, jos sinulla on sellainen, tulen vastavierailulle.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

24 keskustelu

 1. 5.11.12
  Inanaa said:

  Linkitänpä tänne omani blogini, kun se on sallittua. 😉 Eli sisustuspainotteinen lifestyle-blogi on mulla ja sisustuksen pääväri on valkoinen. Viime aikoina oman kodin sisustusjuttuja vähemmän, kun muutto on edessä. Blogissani on meneillään myöskin Method-tuotepaketin arvonta sekä blogin linkitysmahdollisuus. Tervetuloa!

  http://whitefresh.blogspot.com

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Odotan innolla postauksia uudesta kodistasi!

 2. 5.11.12

  Täällä yksi moikkaaja kulisseista! 🙂 Olen lukenut blogiasi jo kauan ja lukeudun niihin jotka pitävät eniten sisustusjutuista. Käyn silti lukemassa kaikki postauksesi, seuraan bloggerin lukuluettelon kautta.

  Itselläni on sisustuspainotteinen blogi, jota olen vajaan vuoden jo kirjoitellut. Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi bloggaamisesta ja siitä, että se on valtavan iso osa elämää. Välillä tosiaan tuntuu, että oma elämä on vain oheistuote ja blogi on se varsinainen elämän suola. 🙂

  Minun blogin löydät täältä:
  http://www.omakotivalkoinen.fi

  Mukavaa viikonloppua! <3

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Mo Miia ja kiva kun tulit moikkaamaan! Blogisi on kyllä minullekin tuttu jostain aiemmasta yhteydestä mutta pitääpä perehtyä tarkemmin.

 3. 5.12.12
  Reetta said:

  Se on kyllä totta, että väkisin ei kannata postauksia vääntää. Vähemmän on enemmän. Joskus sitä vaan itselläni on sellainen olo, että asiaa olisi paljon ja postauksia tulee tiuhemmin 🙂

  Olen nyt vähän aikaa blogiasi seurannut ja tykkään kyllä kovasti 🙂

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Aivan, aika syklittäistä saattaa bloggaaminen joskus olla: ajoittain olisi aikaa ja intoa päivittää useammankin kerran päivässä, joskus ei viikkoon irtoa mitään.

 4. 5.12.12
  Tickler said:

  Aivan mahtavasti olet saanut lukijoita uutena bloggarina! Ja siitä huomaa, miten ihana blogisi on :)!

  Bloggaus vie aikaa ja välillä itsestä tuntuu, että miten joku, itselle ei niin tärkeä aihe nostaakin keskusteluja ja kävijöitä ja joskus taas päinvastoin. Mietin aika ajoin, jatkanko enää kirjoittamista (=juuri tällä hetkellä) omaani blogiini: http://verawanda.blogspot.com/. En halua bloggauksesta itselleni enää lisästressiä (esim. postausten määrä ja kuvien laadukkuus). Mutta ainakin säilyn blogistaniassa lukijana ja kommentoijana. Tämä maailma on minulle ykkösjuttu ennen aikakauslehtiä *tuijottaa pöydälla lukemattomien lehtien pinoa*.

  Rentouttavaa viikonloppua, äläkä turhaan stressaa postausten määrästä. Kyllä me jaksetaan pari päivää odottaakin :).

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Voi kiitos Tickler kauniista sanoista. Ihan samaa stressausaihetta on tullut mietittyä, kun sitä kaikkea muutakin olisi ja toisaalta en haluaisi bloggailla vain silloin tällöin puolihuolimattomasti. Joskus kiiruimpina hetkinä on tullut jopa harkittua blogin sulkemista mutta sitten muistan taas, miten koko viime syksyn haaveilin bloggaamisesta ja lupasin itselleni, että saan aloittaa blogin joulun jälkeen. Se oli tavallaan myös lupaus itselle siitä, että saan käyttää aikaani johonkin hauskaan turhuuteen, vaikka se aika olisikin pois joltain muulta asialta.

   Voihan blogin tosiaan pistää hyllylle vähäksi aikaa, jos siltä tuntuu ja tunnustella, haluaako palata siihen myöhemmin uudella innolla.

 5. 5.12.12
  kelly said:

  Blogista tulee kyllä rakas harrastus. Siinä pääsee vähän irti arjesta hömppämaailmaan ja mikäs sen parempaa 🙂

  Minun blogini löydät täältä: kellygrowingup.blogspot.com

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Juuri niin – ja kameran objektiivin läpi voi rajata näkyviin vain sen kauniin, minkä arjesta haluaa muistaa!

 6. 5.12.12
  lifestyle said:

  Hei! Onnea uuden blogin johdosta. Itse aloitin bloggauksen vajaa vuosi sitten ja lopetin melkein yhtä nopeasti. Nyt olen aloittanut n. kuukausi sitten uudestaan, mutta lukijat eivät oikein löydä vanhaan, olemassa olevaan blogiin. Kävijämäärä on vielä alle 100 päivässä. Toisaalta kirjoitan tällä hetkellä paljon myös itselleni. Sisustus- ja muut koosteet ovat myös muistilistoja itselle ja harrastushan tämä on.

  Blogissasi miellyttävät hyvälaatuiset kuvat. Tämän suhteen monella blogilla on parantamisen varaa. Ajattelin myös itse sijoittaa jossain vaiheessa parempaan kameraan. Vanha onkin jo hajoamassa.

  Hyvää viikonloppua!

  http://lifestyle81.blogspot.com/

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Joo, laitoin tuon kävijämäärän tuohon ihan vain mielenkiinnon vuoksi: en tiedä onko se paljon vai vähän tämänikäiselle blogille. Mutta kyllähän se motivoi, kun näkee kävijämäärän kasvavan. Ja vastaavasti laskevista luvuista sitä masentuu hieman:(

   Kiva kun kommentoit, tulen visiitille!

 7. 5.12.12
  Anttis said:

  Eipä olisi voinut paremmin sanoiksi omia ajatuksia pukea! Todellakin totta, että bloggaus tulee arjen oheistuotteena mutta kyllä se tosiaan toisinaan toimii myös toisinpäin!

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Living for blogging – blogging for living?

 8. 5.12.12
  Riina said:

  Ihanaa että olet bloggaamisen aloittanut. Olen seurannut blogiasi aika alkumetreiltä asti ja pitänyt siitä kovasti alusta asti. 🙂 Huomaan itse saman asian, että tietyt jutut eivät klikkauksia ja kommentteja kerää, joten olen hieman myös miettinyt miten jatkaisin blogiani. Jättäisinkö kokonaan ne vähemmän kiinnostusta herättävät jutut jatkossa pois.. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  http://luksustaarjessa.blogspot.com/

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Niin, pitäisikö blogin aiheen olla tarkemmin rajattu? Sulla olikin hyvä kysely tästä blogissasi. Itse olen huomannut, että uuteen blogiin tulee tutustuttua lähemmin vain, jos parin ensimmäisen tekstin aihepiiri on kiinnostava. Sitten kun blogia on seurannut pitemmän aikaa ja kirjoittaja alkaa tuntua ”läheiseltä”, melkein mikä tahansa aihe tuntuu kiinnostavalta. Creepy, I know!

 9. 5.12.12
  JJ said:

  Bloggaamisesta ja blogien lukemisesta on tullut mullekkin tosi tärkeä harrastus. En ajatellut, että tämä kommentointipuoli olisi niin kiinnostavaa bloggauksessa kuin se onkaan. On kiva vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa ”arjen hömpästä”.

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Oikeastaan pääsin itse kommenttipuoleen käsiksi vasta blogin aloitettuani. Olin siis ehtinyt lukea blogeja jo pitkään, mutten kommentoinut juuri koskaan ja harvoin edes luin tekstien kommenttiosastoja. Samaa mieltä siis, että yhteisöllisyys onkin ollut parhaita juttuja oman blogin aloittamisessa.

 10. 5.12.12
  HMH said:

  Juuri mietin tässä joku päivä samaa – siis sitä, miten nopeasti ja yllättäen tähän puuhaan jääkin koukkuun! Ja tuo pari sataa päivittäistä lukijaa on erittäin kunnioitettava määrä; käytän itsekin GA:ta ja vain muutamana, vilkkaimpana päivänä olen koskaan yltänyt samaan (blogi ollut pystyssä puolisen vuotta).

  Minä pidän myös sekä blogisi selkeästä ulkoasusta että hyvälaatuisista ja hyvin tunnelman vangitsevista kuvistasi – huonoja räpsäisyjä anteeksipyyntöjen kera ei täällä näy koskaan!

  Terkuin,
  HMH

  http://huesofblack.blogspot.com/

  • 5.19.12
   lisbet said:

   Kiitos kaunis! Hassua muuten, miten GA ja Bloggerin omat tilastot poikkeavat toisistaan – ainakin minulla niin, että Blogger näyttää jatkuvasti suurempia kävijämääriä. Olisin kuitenkin taipuvainen uskomaan Analyticsiä. Kuten tuolla ylempänäkin kommentoin, en osaa sanoa, ovatko kävijämääräni suuria vai pieniä – varmaankin aika keskivertoja. On kuitenkin motivoivaa seurata kävijämäärän kehitystä silloin, kun se sattuu olemaan kasvusuunnassa.

 11. 5.13.12

  Moikka!! Blogistani löytyisi tunnustus sinulle! 🙂

 12. 5.26.12
  Netta said:

  Naulan kantaan! Olen kanssasi aivan samoilla linjoilla, että kannattaa satsata enemmin laatuun kuin määrään. Jokainen postaus vie kuitenkin aikaa jonkin verra ja mielellään ainakin itse valmistelen postaukseni niin hyvin kuin mahdollista. Silloin kun blogia pitää muun elämän ohessa ja päivityksiä tekee hieman väsyneenäkin, ei kaikki päivitykset ole ihan niin täydellisiä kuin aluksi ajatteli, mutta tavoitteena on aina hyvä lopputulos.

  Blogin pitämisestä on todellakin tullut harrastus, johon liittyy myös valokuvausharrastus ja kirjoittaminen, kummassakin haluan tulla paremmaksi. Sinun blogissa arvostan etenkin tasokkaita kuvia ja hyvin valmisteltuja juttuja. Olen itsekin ajatellut, että tällä hetkellä blogi antaa minulle enemmän kuin muille – mutta se on varmastikin alussa paras keino välittää aito innostus ja kiinnostus lukijoille.

  Olen huomannut olevani melko heikko markkinoimaan omaa blogia, mutta tässäpä osoite http://www.syyskuunkuusi.blogspot.com

  • 5.27.12
   lisbet said:

   Itsekin olen ilahtunut, miten valokuvauksesta on saanut harrastuksen bloggaamisen myötä. Aluksi kuvaaminen ei kiinnostanut yhtään – halusin vain äkkiä niitä nättejä kuvia. Alkuvuonna on oppinut jo kaikenlaista ja paljon opittavaa on edessä. Kaunis blogi sinulla, kiva kun linkkasit!