Pieniä huomionosoituksia

Yhteistyössä Asennemedian ja Castello-juustojen kanssa.

IMG_3483

Juusto on surkean leipurin pelastusrengas. Monestakohan nyyttäriperiaatteella järjestetystä sosiaalisesta riennosta olen luovinut läpi tarjoutumalla tuomaan piirakan tai kakun sijaan juustolautasen? Juustotarjottimeen törmäävät säännöllisesti myös vieraamme. Yleensä tarjoan kaverina hedelmiä, pähkinöitä, oliiveja, erilaisia keksejä tai hilloja. Juustonhan kanssa voi syödä melkein mitä vain. Lähestyvän ystävänpäivän merkeissä lähdin etsimään uutta makuparia Castello Creamy White -valkohomejuustolle ja päätin kokeilla liittoa suklaan kanssa. Idean juustotäytteisistä konvehdeista nappasin täältä, mutta testikierroksen jälkeen vaihdoin maitosuklaan tummaan suklaaseen.

IMG_3484
IMG_3494
IMG_3476

Makutuomariksi rekrytoin sen kaikkein tärkeimmän eli puolisoni. Tänäkään vuonna meille ei ole tiedossa romanttista kahdenkeskistä ystävänpäiväillallista, mutta varastamme sen sijaan pieniä yhteisiä hetkiä kelloon katsomatta. Vuorotyöt pitävät meidät joskus pitkiäkin aikoja eri tahoilla – toisaalta ne tarjoavat yllättäviä ikkunoita arjen keskellä. Olemme esimerkiksi ottaneet tavaksi lähteä yhdessä lounaalle, jos työt ovat molemmilla osuneet niin, että olemme yhtä aikaa kotona ja pojat ovat hoidossa.

Se, että osoittaa välittävänsä toisesta, on pienissä hetkissä ja teoissa. Ei kolmen ruokalajin illallisessa, vaan kesken ahkeroinnin tarjoillussa teekupissa ja suklaakonvehdissa, aamuyöstä keittiön pöydälle kirjoitetussa lappusessa tai valmiiksi silitetyssä kauluspaidassa.

IMG_3498

Konvehdit syntyivät näin:

Pyörittele huoneenlämmössä pehmenneestä Castello Creamy White -juustosta palloja, jotka ovat läpimitaltaan 2-3 cm. Voit kokeilla täytteeksi myös Creamy White -juuston tryffelillä maustettua versiota. Nosta pallot hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ennen kuorruttamista.

Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Dippaa juustopallot sulaneessa suklaassa. Huom. kasta, älä upota. Itse käytin dippauksessa fonduehaarukkaa, mutta mikä tahansa kapea haarukka sopii. Pyörittele hetki palloa haarukan päässä niin että suklaa leviää tasaisesti joka puolelle. Ripottele konvehdin päälle pähkinärouhetta. Voit tukea haarukan pystyyn esim. tyhjään maitopurkkiin tehtyyn reikään jähmettymisen ajaksi. Kylmässä suklaa jähmettyy nopeammin. Tarjoa raikkaiden mansikoiden kanssa!

Lisää uusia tapoja herkutella juustoilla löydät Castellon omalta Instagram-tilitä: @castellosuomi.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 kommentti(a)

 1. 2.11.16

  Aivan ihania juustokovehteja! näitä täytyy kyllä ehdottomasti testata itsekin, eipä ole tullut koskaan itselle mieleen tehdä suklaakuorrutteisia juustopalloja (voi miksi?!), loistava idea 🙂

  • 2.13.16
   lisbet said:

   😀 Kiitos Anne! Ideahan oli tosiaan muuualta pöllitty!

 2. 3.11.16

  Voi nam 🙂