Kamerahaave

Mietin nykyään vähän väliä uuden kameran hankkimista. Olen jo vakuuttunut siitä, että seuraavaksi haluan täyskennoisen kameran; sillä saan objektiiveistani irti laajemman kuvakulman ja kotikuvien ottaminen yksinkertaistuu. Vaikka 30 mm:n linssini on jonkin verran helpottanut tilannetta, edelleen täytyy peruuttaa huoneen takanurkkaan saadakseen kuvaan mahtumaan sekä sohvan että sohvapöydän. Yläkerran pienissä makkareissa kuvaaminen on sitäkin hankalampaa kylpyhuoneista puhumattakaan.

Tulevan kameran merkki on jo siinä mielessä lyöty lukkoon, että objektiivini ovat yhteensopivia vain Canonin mallien kanssa, eikä suunnitelmissa ole niiden uusiminen. Niinpä olikin hienoa, kun sain heinä-elokuun taitteessa Canonilta kokeiluun EOS 6D:n, joka on Canonin pienin täyskennoinen malli. Harmin paikka, että juuri noina viikkoina oli niin paljon kaikenlaista menoa, että kuvasaalis jäi suppeaksi – testailin kyllä kameraa eri olosuhteissa mutta blogimateriaalia syntyi vain tämän postauksen verran.

Olen liian amatööri kertoakseni, miten kuvanlaatu tarkkaan ottaen eroaa esimerkiksi EOS 550D:stä, jolla tällä hetkellä kuvaan. Voin vain todeta, että paremmalta näyttää. Myös ISO-herkkyydet huitelevat 6D:ssä viisinumeroisiin lukuihin asti. Vaikka kuvaankin blogitarkoituksiin lähinnä päivänvalossa ja minulla on lähes aina mahdollisuus käyttää jalustaa, luulisi laajemmasta ISO-herkkyydestä olevan etua etenkin talviaikaan.

Säästäminen kamerahankintaa varten on käynnissä, ja 6D vaikuttaa vahvalta ehdokkaalta. Kompakti koko ja kevyt rakenne takaa sen, että kameraa tulee vietyä myös kodin seinien ulkopuolelle. Uutuutena 6D:ssä on WiFi-yhteys, jolla kuvat saa siirrettyä langattomasti kameran muistikortilta tietokoneelle.

Onko jollain muulla tästä mallista kokemuksia?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 4.10.2013
  Marja said:

  No mulla on tuo 6D. Hankittiin nyt menneenä kesänä entisen 550D:n tilalle 🙂 Ja olen kyllä tykännyt! En tosin näe kuvieni laadussa juurikaan eroa aiempaan – mutta se lienee lähinnä kuvaajan, ei kameran vika. En nimittäin vielä juurikaan ole perehtynyt 6D:n ominaisuuksiin, räpsinyt vain kuvia.

  Mutta kyllä tuo tarkentaa todella paljon nopeammin ja ovat kuvatkin toki terävämpiä. Ja kuvaaminen onnistuu huomattavasti hämärämmässä kuin aiemmin – se on selkeä ero! Alussa kummastutti salaman puuttuminen – kunnes tajusin etteihän sitä edes tarvita noin valovoimaisessa mallissa 🙂 Tai jos tarvitaan niin sitten irrallinen salama käyttöön.

  Summa summarum, kyllä tuota varten kannattaa säästää. Niin ja minä muuten kehuinkin kuviasi aiemmassa postauksessani – ja haastoin sinut mukaan best photo -haasteeseen 🙂

  • 11.10.2013
   lisbet e. said:

   Kiva kun vinkkasit tästä kameran vaihdoksesta, en ollutkaan huomannut! Toisaalta en havaitse dramaattista eroa tapahtuneen blogisi upeissa kuvissa, mikä kertonee siitä että lopulta ratkaisee kameran käyttäjä, ei kalusto. Mutta kyllä sen varmaan omassa käytössä huomaa ja kuvien ottamisesta tulee entistä mukavampaa!

   Niin, kiitos haasteesta!

 2. 4.10.2013
  Norppa said:

  Sama haave, vieläpä just tolla linssillä varustettuna. Olen (taas kerran) analysoinut omia tarpeitani ja mieltymyksiäni vain päätyäkseni täsmälleen samaan lopputulokseen kuin aiemminkin. Kiinteä on paras ja priorisoin aina valovoiman. Toivottavasti saadaan kumpikin omamme pian! 🙂

  • 11.10.2013
   lisbet e. said:

   Mustakin tuntuu, että pärjään kiinteillä linsseillä parhaiten (staattiset sisustuskuvat). Olen myös vähän laiska, enkä jaksa lähteä siihen savottaan, että selvittäisin millainen zoom-objektiivi olisi 6D:n kanssa kaikkein optimaalisin. Katselin, että edullisimmillaan 6D irtoaa kotimaasta hintaan 1499 e, oletko sattunut katselemaan hintoja maailmalla?

 3. 4.10.2013

  mulla on 7D ja olen tosi tyytyväinen, 6D on varmasti huippu myös! 60D:tä on monet sisustusbloggaajat kehuneet kovasti, kannattaa kokeilla sekin 🙂

  • 11.10.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos vinkistä! Mutta 60D on siis kai kroppikennoinen? Jotenkin olen nyt saanut päähäni että täyskennoinen sen olla pitää:)

 4. 5.10.2013
  Padmerine said:

  Minulla mietinnässä tuo sama kamera, koska sama ongelma. Olisi kiva kun kuvaan mahtuisi kaikki minkä haluaa kuvaan mahtuvan 🙂 Moni on tuota ja 7D:tä kehunut. Kävin juuri kurkkimassa Rajalan sivuilla kun hyviä tarjouksia olisi 😉

  • 11.10.2013
   lisbet e. said:

   Niinpä, jotenkin nykyään aina kuvatessa huokailee, että kunpa olisi se täyskennoinen… mutta toisaalta olen miettinyt, että ei se kamera varmaan kaikkia ongelmia ratkaise, kyllä sitä pitäis kuvaajanakin kehittyä:D Toivottavasti sunkin kamerahaave toteutuu pian!

 5. 5.10.2013

  Kyllä suosittelen täyskennoiseen vaihtamista, itsellä on 5D Mark II ja muistan kuinka onnessani olin kun sen sain. Tosin mun vanha oli 400D, joten ero oli vielä entistäkin suurempi. 6D:tä en ole koklannut, mutta on varmasti ihana. Eli en edes vertailisi croppeja ja täyskennoisia, sulla on niin hyvä croppis, että toiseen sellaiseen ei kannata harkita vaihtamista. 7D on muuten tarkoitettu sellaiselle joka kuvaa paljon liikkuvaa kohdetta, esim. urheilu- ja lintuharrastajat, heille se sopii paremmin kuin täyskennoinen – näin sanoi Rajalan myyjä. Tuo oli Padmerinelle lähinnä.

  • 11.10.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos vinkistä tuon 7D:n suhteen. Saako vielä kysyä, mitä objektiivia/objektiiveja käytät mieluiten? Mietinnässä on, että vieläkö pitää säästää toinen samanmoinen objektiivia varten, vai pärjäänkö nykyisillä (huokeilla) kiinteävälisilläni. Jostain olen lukenut sellaisen ohjeen, että rungon ja objektiivin tulisi olla samassa hintaluokassa…

 6. 14.10.2013

  Hii! Mulla onkin kameran hankita juuri edessä, joten kiitos vinkistä. Ehkä se olisi sitten tuo 🙂 Kuvaan tällähetkellä ihan Sonyn peruspokkarilla, joten uskon, että kuvien laatuero tulee olemaan huima. 🙂

  • 21.10.2013
   lisbet e. said:

   Onnea uuden järkkärin johdosta, ihania kuvia sun blogissa!