Vihreä lounas

IMG_6154

IMG_6118

Yhtä aikaa ihastelen ja kauhistelen kesän äkkinäistä vihreyttä. Kaikki tuntuu tapahtuvan taas liian nopeasti. Viime vuonnakin jo heinäkuussa oli ihan loppukesäistä ja tuleentunutta, kuten silloin tekemästäni postauksesta käy ilmi.

Kun vihreää on kaikkialla, sitä tekee mieli myös lautaselle. Ihanaa, kun kaupoissa on jälleen kunnon kasviksia ja kevätsipulia. Salaattia ei muuten aina tarvitse tehdä kulhoon, vaan sen voi asetella vaikka laakealle tarjoiluvadille kuten kuvassa. Salaateissani on harvoin mukana lihaa tai kalaa mutta juusto niihin kuuluu ehdottomasti – tällä kertaa grillasin joukkoon halloumia. Emme oikeasti tarjenneet ruokailla tänään ulkona, mutta otin silti kuvat terassilla: valo on näin sadesäällä paljon kauniimpi kuin kirkkaalla auringonpaisteella.

Perjantaipuskaakaan ei tarvinnut hakea kaupasta, kun kielot ovat lähes täydessä kukassa. Seuraavaksi odottelen takapihan niitylle puhkeavien koiranputkien näytelmää. Sitten tulevatkin lupiinit, mesiangervot, maitohorsmat ja – ei, en edes halua ajatella niin pitkälle. Pysytään vielä näissä toukokuun viimeisissä päivissä.

IMG_6179

Nappasin nämä kuvat aamupäivällä ennen töihin lähtöä. Monta iltaa onkin mennyt töissä, joten on mukavaa, että viikonloppu on vapaa. Ajattelin ainakin kuoputtaa pihan niitä osia, joita kaivinkone ei ensi viikolla pistä uusiksi. Suunnitelmissa on myös ottaa kuvat saunastamme, joka sai loppusilauksensa kevään aikana. Osaisinkohan tehdä oikein sellaisen perinteisen saunavihdan? Mukavaa viikonloppua ja kuullaan!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 kommentti(a)

 1. 5.31.14
  Anni said:

  Moikka! Tämä kommentti ei nyt suoranaisesti liity tähän viimeisimpään postaukseen, mutta halusin vain tulla kertomaan kuinka iloinen olen siitä, että palasit! 🙂 Vahva visuaaliseen estetiikkaan panostaminen sekä selkeä ja huolella viimeistelty tyyli blogissasi ovat asioita, jotka miellyttävät omaa silmääni kovasti. Blogisi onkin piristävä poikkeus blogimaailmassa! Viikonloppuja.. 🙂

  • 6.1.14
   lisbet said:

   Onpa mukava kuulla 😀 Yritän parhaani – tosin minusta tuntuu, että nykyään kauniisti kuvattuja ja hyvin kirjoitettuja blogeja löytyy kyllä pilvin pimein. Tuossa sivupalkissakin on monta esimerkkiä. Mukavaa kesäkuun alkua sinulle!