Lentoemäntäglamouria ja arvonta

Vapaa loppuviikko tulee niin tarpeeseen. Vuoden ensimmäisen vapaapäivän olen käyttänyt rentoiluun ja kituvien joulusuklaiden vapauttamiseen tuskistaan. Lisäksi olen lukenut, siis muutakin kuin blogeja. Sain nimittäin blogini kautta mahdollisuuden tutustua Taivas mikä työpaikka -kirjaan, jonka ovat kirjoittaneet Finnairin matkustamohenkilökunnan edustajat Riitta Kiiveri, Tony Pokkinen, Noora Kunttu, Pirkko Saari, Christina Strandberg, Meriitta Ahtikari, Kati Kaivanto ja Lene Malmström. Moni teistä on varmaan jo opukseen tavalla tai toisella törmännyt, sillä se on ollut julkaisustaan asti esillä niin lehdissä, televisiossa kuin sosiaalisessa mediassakin. Itse törmäsin aiheeseen viimeksi joulunpyhinä, kun mieheni seitsemääkymppiä lähestyvä täti siteerasi kahvipöydässä yhtä kirjan tarinoista.

Kirjassa siis kerrotaan Finnairin matkustamohenkilökunnan työstä ennen ja nyt lentoemäntien ja stuerttien omien tarinoiden kautta. Täytyy sanoa, että juttuja ei voi lukea tulematta hyvälle tuulelle! Maistiaisia voi käydä katsomassa kirjan nettisivuilta. Kirjoittajat ovat muuten olleet hyvällä asialla, sillä tuotot ohjataan lasten ja nuorten mielenterveystyöhön Prinsessa-koulukampanjan kautta.

Itse huomasin kiinnostuvani kirjassa erityisesti sen runsaasta kuvituksesta, jossa on kaivettu esiin arkistojen parhaat niin vuosikymmenien takaisista mainoskuvista kuin emäntien ja stuerttien kotialbumeista. Jos olet hohdokkaiden ja aina tyylikkäiden lentoemäntien ihailija, kannattaa käydä katsomassa myös Taivas mikä työpaikka -tiimin Pinterest!

Jollain teistä lukijoista on mahdollisuus päästä hetkeksi yläilmoihin tämän kirjan merkeissä, sillä arvon kirjasta yhden kappaleen tätä postausta kommentoineiden kesken. Keksithän itsellesi nimimerkin, jos jätät puumerkin nimettömänä. Kommenteissa voi myös jakaa omia hauskoja tai ei-niin-hauskoja kokemuksiaan taivaalta. Osallistumisaika päättyy viikon päästä perjantaina 11.1.2013.

Tulipa muuten kova matkakuume. Olen suunnitellut, että lähtisin yksin pienelle kaupunkilomalle vielä tämän talven aikana. Pariisi houkuttaisi, olen käynyt siellä kerran ja siitäkin on kymmenen vuotta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 4.1.2013
  Mrs J. said:

  Itsellänikin on tämä kirja ja tarinat ja kirjaa ei voi lukea hymyilemättä. Jos arpaonni suosisi, niin lahjoittaisin kirjan äidilleni, joka varmasti tykkäisi siitä myös.

 2. 4.1.2013
  Cherry said:

  Oi, tämä olis ihana saada ja lukea. Olen kuullut pari tarinaa, hauskoja olivat 🙂

  Täällä samat suunnitelmat ja itseasiassa jo varasinkin pienen kaupunkiloman vain itselleni 🙂

 3. 4.1.2013
  lina said:

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, joten ehdottomasti täytyy osallistua. 🙂

 4. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Ihana lukea tämmöistä kirjallisuutta, itseä kun ei valitettavasti taivaalla yhtään lentopelkoisena naurata..harmittaa kun rakastan matkustamista mutta siirtymisosuudet siivillä stressaa niin paljon, vieden odottamisen iloa sekä osan matkankin nautinnosta paikan päällä. 🙁
  Lentoemot ja stuertit on ne ”oljenkorret” joihin aina ripustaudun, seuraan heitä ja koetan ajatella miten he ovat siellä joka päivä vuosikymmeniäkin. 🙂

  S.

 5. 4.1.2013
  Emmi said:

  Olen kuullut kyseisestä kirjasta paljon hyvää, joten olen ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂

 6. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Arvonnassa mukana minäkin. Lentoemännän ammatti oli joskus aikanaan haaveena, joten kirja kiinnostaa sikälikin.

  Ripi

 7. 4.1.2013
  Ginger said:

  Lentoemäntä oli haaveammattini pikkutyttönä, joten tämä olisi kyllä ihana lukea. Mukana arvonnassa siis! 🙂

 8. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Ihana arvonta! Olisin ostanut kyseisen kirjan itselleni joululahjaksi, mutta se oli loppunut
  meidän pikkukaupungin ainoasta kirjakaupasta. Joten olen ehdottomasti mukana arvonnassa!

  T: Rautakaupan tyttö

 9. 4.1.2013
  Heidi said:

  Mäkin haluaisin lukea tämän 🙂

  -Heazzz/Heidi

 10. 4.1.2013
  Soikku said:

  Mukana! 🙂 Lentoemännän työstä olisi kiinnostavaa lukea!

 11. 4.1.2013
  Kerttu said:

  Oi, mielelläni osallistun tähän arvontaan!

  Kerttu / http://modernistikodikas.blogspot.fi/

 12. 4.1.2013
  Iisa said:

  Mukana arvonnassa!

 13. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Osallistun arvontaan! 🙂

  kimberlyy_93@hotmail.com

 14. 4.1.2013
  Anonymous said:

  yksin matkalle – uskallatko ? ite alan olla siinnä elämänvaiheessa että toi teini ei enää lähde äitin matkaan, joten olen miettinyt matkaa yksin, mutta onko se…tylsää ? yksinäistä? viihdyn kyllä itseni kanssa…
  aina on kiva lukea matkakirjoja, mukana arvonnassa!
  nim.merkki matkaan!

 15. 4.1.2013
  Lumi said:

  Vaikuttipa mielenkiintoiselta kirjalta, joten ehdottomasti olen mukana arvonnassa.

 16. 4.1.2013
  Shoegal said:

  Tämän kirjan haluaisin mielelläni lukea, joten osallistun arvontaan! Mulle lentäminen on aika neutraali juttu, eikä lennoilla ole onneksi mitään erikoisempia tapahtumia sattunut (ainakaan negatiivista).

  Ainoa erityinen mieleen tuleva lento on paluulentoni aikoinaan Erasmus-vaihdosta Münchenista Helsinkiin. Finnairin lennolla tulin, ja ihana nuori lentoemäntä oli tosi ystävällinen tätä itkeskelevää matkustajaa kohtaan 🙂 Kävi aina kyselemässä välillä, tarvitsenko jotain, järjesti minulle kasvisruoan, vaikka en ollut sellaista muistanut varata jne. En ollut edes ketään miestä taakseni jättänyt, ihan ”vaan” kaikki mahtavat uudet ystävät. Halusin palata koti-Suomeen totta kai, mutta tosiaan sen lennon ajan olin aika surkeana.

 17. 4.1.2013
  littleB said:

  Ehdottomasti mukana, vaikuttaa ihanalta kirjalta! 🙂

 18. 4.1.2013
  santra said:

  Kuulostaa tosiaan mielenkiintoiselta. Olen pitkin syksyä tuosta lukenut useammastakin paikasta, mtta vielä en ole saanut sitä käsiini.

 19. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Täällä osallistutaan mukaan arvontaan! Tänään alkaa äippäloma ja toivon mukaan aikaa olisi vielä hetki käyttää viltin alla kirjaa lukien ennen kuin kiire tulee kuvioihin! -Lisa

 20. 4.1.2013
  Nenna said:

  Vaikuttaa todella kivalta kirjalta 😛 Matkakuume vaan mahtaa iskeä tuollaista lukiessa 😀

 21. 4.1.2013
  Elina said:

  Minä myös, mukana!

  ”Aamupaita”kotimaan lennolla heräsin, kuulutukseen, jossa kerrottiin koneen lentävän juuri Brysselin yli, todellisuudessa olimme vasta Tampereella ja kohti Hki-Vantaata…tehokas herätys 🙂

 22. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa. Madeiran lentokenttä on jäänyt jännittävänä mieleen, siellä on tosi lyhyt kiitotie. -Anni

 23. 4.1.2013
  Maijis said:

  Ooh, kirja alkoi kiinnostaa. Mukana siis arvonnassa!

 24. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa, kirjasta en rehellisesti sanoen ollut koskaan kuullutkaan, mutta vaikuttaa eri hauskalta! 🙂

  Liv
  paivauniaika@mail.com

 25. 4.1.2013
  S said:

  Tämän kirjan lukisin mielelläni, mukana siis! 🙂 Harvemmin itse olen päässyt lentämään, mutta se fiilis on niin ihan omansa lentoreissuissa..

 26. 4.1.2013
  Tuuli said:

  Täälläkin arpa hankittuna 🙂

 27. 4.1.2013
  StyleC said:

  Miten mielenkiintoisia tarinoita tuolla varmaan onkaan, olisipa kiva voittaa kirja omaksi! Ellei, niin pitänee kenties hankkia muuta kautta luettavaksi 😉

 28. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Kuulostaa kivalle kirjalle, ehdottomasti siis mukaan arvontaan!

  ninuska76@luukku.com

 29. 4.1.2013
  Lottta said:

  Mielenkiintoiselta kirjalta vaikuttaa! En olekaan tuohon tärmännyt, pitää varmaan lainata kirjastosta, jos arpaonni ei suosi:)

 30. 4.1.2013
  Anonymous said:

  Mielenkiintoista! Meillä kirjan lukisi varmaan minä ja koko suvun naiset 🙂 Viimeisistä lentokokemuksista ei kovin hyvää sanottavaa tosin, Finskillä siis. Terv.ingrid

 31. 4.1.2013
  Anonymous said:

  olen kuullut kirjasta hyvää ja lentopelkoni tai nousupelon takia lennän aina finnairilla jos vain mahdollista.auttaisikohan tuo kirja pelkooni?
  -maija-

 32. 4.1.2013
  Mapsi said:

  Mukanaaa! Mielenkiintoinen kirja varmasti!

 33. 4.1.2013
  Tiinamaaria said:

  Lentokenttiä paljon kolunneena on tullut nähtyä paljon ihmeellisiä ihmisiä ja tapahtumia. Olisi kiva päästä lukemaan kommelluksista lentoemäntien näkökulmasta 🙂 toivottavasti arpaonnisuosii!

 34. 4.1.2013
  SusB said:

  Osallistun myös 🙂

 35. 4.1.2013
  caelia said:

  Mukana arvonnassa! Lentoemäntä oli yksi lapsuuden haaveammateista 🙂

 36. 4.1.2013

  Kiitos vinkistä. En ole aikaisemmin vielä kirjaan törmännyt vaikka netissä pörrään 24/7. Olisipa kiva voittaa kirja. Aika vähän olen lennellyt, eipä ole mitään mahtitarinoita muisteltavana. Tosin ainahan se on ihanan juhlallista kun niin harvoin lentää, ja vähän jännittääkin…

 37. 5.1.2013
  Anonymous said:

  Kiitos hyväntuulen blogistasi. Haluan ehdottomasti olla mukana arvonnassa. Kun hyviin ystäviin kuuluu parikin lentoemoa, niin vuosien mittaan on kaikkea kuullut.
  Nimim. Katariina

 38. 5.1.2013
  Anonymous said:

  Hei! Tutkailin teosta jo vähän kirjakaupassa ja kiinnostavalta vaikuttaa, joten mielelläni osallistun kisaan. Tuli mieleen lapsuuden lentoemäntäleikit naapurintytön kanssa:-).
  Ella

 39. 5.1.2013
  Miauhh said:

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta! eehe@luukku.com

 40. 5.1.2013
  Maria said:

  Lentoemännän ammatista tällä hetkellä haaveilevana, tää kirja olis ihana saada luettavaksi ! 🙂 Mukana siis arvonnassa !

  -Maria

 41. 5.1.2013
  ELINA said:

  Oi osallistun ilo mielin arvontaan! Mun mielestä on liikaa surumieleisiä kirjoja, joten iloinen hyvämielen kirja olisi hyvä lisäys pieneen kirjahyllyyni.:-)

 42. 5.1.2013
  Anonymous said:

  Osallistun kans mielelläni arvontaan; tämä kirja täytyy todellakin lukea! 🙂

  Jenny
  jelappal@paju.oulu.fi

 43. 5.1.2013

  Mukana arvonnassa! Tämä olisi passeli syntymäpäivälahja äidilleni ja siten saisin sen itsekin myös joskus lukea. 🙂

 44. 5.1.2013
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa! Siitä onkin aikaa, kun olen tarttunut kirjaan.

  Heidi.M.R

 45. 5.1.2013
  Oili said:

  Mukana arvonnassa. Tämän kirjan haluaisin lukea.

 46. 5.1.2013
  NuuNuun (nuunuun@hotmail.fi) said:

  Mielenkiintoiselta kirjalta vaikutaa olisi kiva lukea jos onnetar niin haluaa.

 47. 5.1.2013

  Voi ei…tämä on yksi kirja jonka haluaisin lukea!! Joten olen täysillä mukana arvonnassa!! 🙂
  Sormet ja varpaat ristiin…

  mrs.camisa@gmail.com

 48. 5.1.2013
  annaM said:

  Ihan uusi kirjatuttavuus! Kuullostaa koukuttavalta 🙂 Toivottavasti arpaonni suosii…

 49. 5.1.2013
  Vilhelmiina said:

  Osallistun arvontaan:) Olen intohimoinen lukija ja lentoemännän ammatti oli pitkään haaveena. Nykyisin olen kirjakaupassa töissä.

 50. 6.1.2013
  idamaria said:

  Ehdottomasti mukana! Lentoemäntä oli (minunkin) lapsuuden haaveammattini.

 51. 6.1.2013
  MieVaan said:

  Lukemisen arvoiselta vaikuttaa joten mukana arvonnassa ollaan.

 52. 6.1.2013
  Riina said:

  Poden kovaa matkakuumetta, joten tämä olisi oivaa luettavaa matkakuumeen kourissa. Joten ehdottomasti mukana arvonnassa. 🙂

 53. 6.1.2013
  Anna said:

  Lentoemäntä on edelleenkin oma unelma-ammattini 😀
  Katselin oikeastaan tuota samaa kirjaa, kun ostelin joululahjoja, mutta en kuitenkaan kotiuttanut sitä.

  annann@hotmail.fi

 54. 6.1.2013
  R said:

  Tänän kirjan haluaisin lukea. Minulla oli joskus mahdollisuus päästä kouluun, mutta valitsin toisin. En tiedä oliko päätös hyvä vai ei, ei ole jäänyt harmittamaan ainakaan vielä. Silti kuulen ja luen mielellään tarinoita 🙂 Työaikojen, -kevereiden ja päivien vaihtuvuus tosi sopisi hyvin omaan elämään.

 55. 6.1.2013
  SikSak said:

  Haluaisin lukea joten ilomielin olen arvonnassa mukana.

 56. 7.1.2013
  Anonymous said:

  Voihan taivas tosiaankin, hienolta kirjalta vaikuttaa ja toivorikkkaana osallistun arvontaan.
  -AnMinttu

 57. 7.1.2013
  Anonymous said:

  Loistavaa, tämän olen halunnut lukea jo siitä lähtien kun kirjasta ekaa kertaa kuulin. Mukana arvonnassa siis!

  Marissa
  hietamar@paju.oulu.fi

 58. 7.1.2013
  jennie said:

  Oi, täytyykin heidän pinterestiin käydä tässä pikimmiten tutustumassa! 🙂

 59. 7.1.2013
  Petran said:

  Ihan uusi kirjatuttavuus! Kuulostaa niin hyvältä, että hankin sen käsiini, vaikken voittaisikaan. Vaikka olisihan se huippua voittaa 🙂

 60. 9.1.2013
  Kala said:

  Mukana olen arvonnassa, haluan lukea ehdottomasti tämän kirjan. Harmi kun täällä kirjastossa ei ole.

 61. 9.1.2013
  sinikello said:

  Mukana arvonnassa jos vaikka onni olisi myötä!

 62. 9.1.2013
  Johanna said:

  Luin tästä kirjasta joskus aikoinaan ja mielenkiinto kyllä heräsi. Kuulosti hauskalta opukselta. Suomen kielisestä lukemisesta on aina pula 🙂

 63. 9.1.2013
  Jutta W said:

  Mukana ehdottomasti! 🙂 Ja helpotusta matkakuumeeseen on luvassa osaltani hyvinkin pian… 🙂

 64. 10.1.2013
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa! Monessa paikassa olen nähnyt tuon kirjan. Olisipa kiva lukea se!

  Kielo

 65. 10.1.2013
  Missis H said:

  Mukana ollaan ja haaveissa matkaan, vaikka sitten kirjan välityksellä:)

 66. 10.1.2013
  Sini said:

  mukana arvonnassa! ihana blogilöytö tämä sinun blogisi! 🙂

 67. 11.1.2013
  lentoemo said:

  Olen kuullut kirjasta paljon, ja on lukulistalla. Nyt vaan peukut pystyyn…

 68. 11.1.2013
  Anonymous said:

  Hei!
  Kuullut olen kirjasta ja kovasti onnellista olisi se saada itselle.
  Terveisin. Nimimerkillä peukut pystyssä.