Lentoemäntäglamouria ja arvonta

Vapaa loppuviikko tulee niin tarpeeseen. Vuoden ensimmäisen vapaapäivän olen käyttänyt rentoiluun ja kituvien joulusuklaiden vapauttamiseen tuskistaan. Lisäksi olen lukenut, siis muutakin kuin blogeja. Sain nimittäin blogini kautta mahdollisuuden tutustua Taivas mikä työpaikka -kirjaan, jonka ovat kirjoittaneet Finnairin matkustamohenkilökunnan edustajat Riitta Kiiveri, Tony Pokkinen, Noora Kunttu, Pirkko Saari, Christina Strandberg, Meriitta Ahtikari, Kati Kaivanto ja Lene Malmström. Moni teistä on varmaan jo opukseen tavalla tai toisella törmännyt, sillä se on ollut julkaisustaan asti esillä niin lehdissä, televisiossa kuin sosiaalisessa mediassakin. Itse törmäsin aiheeseen viimeksi joulunpyhinä, kun mieheni seitsemääkymppiä lähestyvä täti siteerasi kahvipöydässä yhtä kirjan tarinoista.

Kirjassa siis kerrotaan Finnairin matkustamohenkilökunnan työstä ennen ja nyt lentoemäntien ja stuerttien omien tarinoiden kautta. Täytyy sanoa, että juttuja ei voi lukea tulematta hyvälle tuulelle! Maistiaisia voi käydä katsomassa kirjan nettisivuilta. Kirjoittajat ovat muuten olleet hyvällä asialla, sillä tuotot ohjataan lasten ja nuorten mielenterveystyöhön Prinsessa-koulukampanjan kautta.

Itse huomasin kiinnostuvani kirjassa erityisesti sen runsaasta kuvituksesta, jossa on kaivettu esiin arkistojen parhaat niin vuosikymmenien takaisista mainoskuvista kuin emäntien ja stuerttien kotialbumeista. Jos olet hohdokkaiden ja aina tyylikkäiden lentoemäntien ihailija, kannattaa käydä katsomassa myös Taivas mikä työpaikka -tiimin Pinterest!

Jollain teistä lukijoista on mahdollisuus päästä hetkeksi yläilmoihin tämän kirjan merkeissä, sillä arvon kirjasta yhden kappaleen tätä postausta kommentoineiden kesken. Keksithän itsellesi nimimerkin, jos jätät puumerkin nimettömänä. Kommenteissa voi myös jakaa omia hauskoja tai ei-niin-hauskoja kokemuksiaan taivaalta. Osallistumisaika päättyy viikon päästä perjantaina 11.1.2013.

Tulipa muuten kova matkakuume. Olen suunnitellut, että lähtisin yksin pienelle kaupunkilomalle vielä tämän talven aikana. Pariisi houkuttaisi, olen käynyt siellä kerran ja siitäkin on kymmenen vuotta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

70 keskustelu

 1. 1.4.13
  Mrs J. said:

  Itsellänikin on tämä kirja ja tarinat ja kirjaa ei voi lukea hymyilemättä. Jos arpaonni suosisi, niin lahjoittaisin kirjan äidilleni, joka varmasti tykkäisi siitä myös.

 2. 1.4.13
  Cherry said:

  Oi, tämä olis ihana saada ja lukea. Olen kuullut pari tarinaa, hauskoja olivat 🙂

  Täällä samat suunnitelmat ja itseasiassa jo varasinkin pienen kaupunkiloman vain itselleni 🙂

 3. 1.4.13
  lina said:

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, joten ehdottomasti täytyy osallistua. 🙂

 4. 1.4.13
  Anonymous said:

  Ihana lukea tämmöistä kirjallisuutta, itseä kun ei valitettavasti taivaalla yhtään lentopelkoisena naurata..harmittaa kun rakastan matkustamista mutta siirtymisosuudet siivillä stressaa niin paljon, vieden odottamisen iloa sekä osan matkankin nautinnosta paikan päällä. 🙁
  Lentoemot ja stuertit on ne ”oljenkorret” joihin aina ripustaudun, seuraan heitä ja koetan ajatella miten he ovat siellä joka päivä vuosikymmeniäkin. 🙂

  S.

 5. 1.4.13
  Emmi said:

  Olen kuullut kyseisestä kirjasta paljon hyvää, joten olen ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂

 6. 1.4.13
  Anonymous said:

  Arvonnassa mukana minäkin. Lentoemännän ammatti oli joskus aikanaan haaveena, joten kirja kiinnostaa sikälikin.

  Ripi

 7. 1.4.13
  Ginger said:

  Lentoemäntä oli haaveammattini pikkutyttönä, joten tämä olisi kyllä ihana lukea. Mukana arvonnassa siis! 🙂

 8. 1.4.13
  Anonymous said:

  Ihana arvonta! Olisin ostanut kyseisen kirjan itselleni joululahjaksi, mutta se oli loppunut
  meidän pikkukaupungin ainoasta kirjakaupasta. Joten olen ehdottomasti mukana arvonnassa!

  T: Rautakaupan tyttö

 9. 1.4.13
  Heidi said:

  Mäkin haluaisin lukea tämän 🙂

  -Heazzz/Heidi

 10. 1.4.13
  Soikku said:

  Mukana! 🙂 Lentoemännän työstä olisi kiinnostavaa lukea!

 11. 1.4.13
  Kerttu said:

  Oi, mielelläni osallistun tähän arvontaan!

  Kerttu / http://modernistikodikas.blogspot.fi/

 12. 1.4.13
  Iisa said:

  Mukana arvonnassa!

 13. 1.4.13
  Anonymous said:

  Osallistun arvontaan! 🙂

  kimberlyy_93@hotmail.com

 14. 1.4.13
  Anonymous said:

  yksin matkalle – uskallatko ? ite alan olla siinnä elämänvaiheessa että toi teini ei enää lähde äitin matkaan, joten olen miettinyt matkaa yksin, mutta onko se…tylsää ? yksinäistä? viihdyn kyllä itseni kanssa…
  aina on kiva lukea matkakirjoja, mukana arvonnassa!
  nim.merkki matkaan!

 15. 1.4.13
  Lumi said:

  Vaikuttipa mielenkiintoiselta kirjalta, joten ehdottomasti olen mukana arvonnassa.

 16. 1.4.13
  Shoegal said:

  Tämän kirjan haluaisin mielelläni lukea, joten osallistun arvontaan! Mulle lentäminen on aika neutraali juttu, eikä lennoilla ole onneksi mitään erikoisempia tapahtumia sattunut (ainakaan negatiivista).

  Ainoa erityinen mieleen tuleva lento on paluulentoni aikoinaan Erasmus-vaihdosta Münchenista Helsinkiin. Finnairin lennolla tulin, ja ihana nuori lentoemäntä oli tosi ystävällinen tätä itkeskelevää matkustajaa kohtaan 🙂 Kävi aina kyselemässä välillä, tarvitsenko jotain, järjesti minulle kasvisruoan, vaikka en ollut sellaista muistanut varata jne. En ollut edes ketään miestä taakseni jättänyt, ihan ”vaan” kaikki mahtavat uudet ystävät. Halusin palata koti-Suomeen totta kai, mutta tosiaan sen lennon ajan olin aika surkeana.

 17. 1.4.13
  littleB said:

  Ehdottomasti mukana, vaikuttaa ihanalta kirjalta! 🙂

 18. 1.4.13
  santra said:

  Kuulostaa tosiaan mielenkiintoiselta. Olen pitkin syksyä tuosta lukenut useammastakin paikasta, mtta vielä en ole saanut sitä käsiini.

 19. 1.4.13
  Anonymous said:

  Täällä osallistutaan mukaan arvontaan! Tänään alkaa äippäloma ja toivon mukaan aikaa olisi vielä hetki käyttää viltin alla kirjaa lukien ennen kuin kiire tulee kuvioihin! -Lisa

 20. 1.4.13
  Nenna said:

  Vaikuttaa todella kivalta kirjalta 😛 Matkakuume vaan mahtaa iskeä tuollaista lukiessa 😀

 21. 1.4.13
  Elina said:

  Minä myös, mukana!

  ”Aamupaita”kotimaan lennolla heräsin, kuulutukseen, jossa kerrottiin koneen lentävän juuri Brysselin yli, todellisuudessa olimme vasta Tampereella ja kohti Hki-Vantaata…tehokas herätys 🙂

 22. 1.4.13
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa. Madeiran lentokenttä on jäänyt jännittävänä mieleen, siellä on tosi lyhyt kiitotie. -Anni

 23. 1.4.13
  Maijis said:

  Ooh, kirja alkoi kiinnostaa. Mukana siis arvonnassa!

 24. 1.4.13
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa, kirjasta en rehellisesti sanoen ollut koskaan kuullutkaan, mutta vaikuttaa eri hauskalta! 🙂

  Liv
  paivauniaika@mail.com

 25. 1.4.13
  S said:

  Tämän kirjan lukisin mielelläni, mukana siis! 🙂 Harvemmin itse olen päässyt lentämään, mutta se fiilis on niin ihan omansa lentoreissuissa..

 26. 1.4.13
  Tuuli said:

  Täälläkin arpa hankittuna 🙂

 27. 1.4.13
  StyleC said:

  Miten mielenkiintoisia tarinoita tuolla varmaan onkaan, olisipa kiva voittaa kirja omaksi! Ellei, niin pitänee kenties hankkia muuta kautta luettavaksi 😉

 28. 1.4.13
  Anonymous said:

  Kuulostaa kivalle kirjalle, ehdottomasti siis mukaan arvontaan!

  ninuska76@luukku.com

 29. 1.4.13
  Lottta said:

  Mielenkiintoiselta kirjalta vaikuttaa! En olekaan tuohon tärmännyt, pitää varmaan lainata kirjastosta, jos arpaonni ei suosi:)

 30. 1.4.13
  Anonymous said:

  Mielenkiintoista! Meillä kirjan lukisi varmaan minä ja koko suvun naiset 🙂 Viimeisistä lentokokemuksista ei kovin hyvää sanottavaa tosin, Finskillä siis. Terv.ingrid

 31. 1.4.13
  Anonymous said:

  olen kuullut kirjasta hyvää ja lentopelkoni tai nousupelon takia lennän aina finnairilla jos vain mahdollista.auttaisikohan tuo kirja pelkooni?
  -maija-

 32. 1.4.13
  Mapsi said:

  Mukanaaa! Mielenkiintoinen kirja varmasti!

 33. 1.4.13
  Tiinamaaria said:

  Lentokenttiä paljon kolunneena on tullut nähtyä paljon ihmeellisiä ihmisiä ja tapahtumia. Olisi kiva päästä lukemaan kommelluksista lentoemäntien näkökulmasta 🙂 toivottavasti arpaonnisuosii!

 34. 1.4.13
  SusB said:

  Osallistun myös 🙂

 35. 1.4.13
  caelia said:

  Mukana arvonnassa! Lentoemäntä oli yksi lapsuuden haaveammateista 🙂

 36. 1.4.13

  Kiitos vinkistä. En ole aikaisemmin vielä kirjaan törmännyt vaikka netissä pörrään 24/7. Olisipa kiva voittaa kirja. Aika vähän olen lennellyt, eipä ole mitään mahtitarinoita muisteltavana. Tosin ainahan se on ihanan juhlallista kun niin harvoin lentää, ja vähän jännittääkin…

 37. 1.5.13
  Anonymous said:

  Kiitos hyväntuulen blogistasi. Haluan ehdottomasti olla mukana arvonnassa. Kun hyviin ystäviin kuuluu parikin lentoemoa, niin vuosien mittaan on kaikkea kuullut.
  Nimim. Katariina

 38. 1.5.13
  Anonymous said:

  Hei! Tutkailin teosta jo vähän kirjakaupassa ja kiinnostavalta vaikuttaa, joten mielelläni osallistun kisaan. Tuli mieleen lapsuuden lentoemäntäleikit naapurintytön kanssa:-).
  Ella

 39. 1.5.13
  Miauhh said:

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta! eehe@luukku.com

 40. 1.5.13
  Maria said:

  Lentoemännän ammatista tällä hetkellä haaveilevana, tää kirja olis ihana saada luettavaksi ! 🙂 Mukana siis arvonnassa !

  -Maria

 41. 1.5.13
  ELINA said:

  Oi osallistun ilo mielin arvontaan! Mun mielestä on liikaa surumieleisiä kirjoja, joten iloinen hyvämielen kirja olisi hyvä lisäys pieneen kirjahyllyyni.:-)

 42. 1.5.13
  Anonymous said:

  Osallistun kans mielelläni arvontaan; tämä kirja täytyy todellakin lukea! 🙂

  Jenny
  jelappal@paju.oulu.fi

 43. 1.5.13

  Mukana arvonnassa! Tämä olisi passeli syntymäpäivälahja äidilleni ja siten saisin sen itsekin myös joskus lukea. 🙂

 44. 1.5.13
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa! Siitä onkin aikaa, kun olen tarttunut kirjaan.

  Heidi.M.R

 45. 1.5.13
  Oili said:

  Mukana arvonnassa. Tämän kirjan haluaisin lukea.

 46. 1.5.13
  NuuNuun (nuunuun@hotmail.fi) said:

  Mielenkiintoiselta kirjalta vaikutaa olisi kiva lukea jos onnetar niin haluaa.

 47. 1.5.13

  Voi ei…tämä on yksi kirja jonka haluaisin lukea!! Joten olen täysillä mukana arvonnassa!! 🙂
  Sormet ja varpaat ristiin…

  mrs.camisa@gmail.com

 48. 1.5.13
  annaM said:

  Ihan uusi kirjatuttavuus! Kuullostaa koukuttavalta 🙂 Toivottavasti arpaonni suosii…

 49. 1.5.13
  Vilhelmiina said:

  Osallistun arvontaan:) Olen intohimoinen lukija ja lentoemännän ammatti oli pitkään haaveena. Nykyisin olen kirjakaupassa töissä.

 50. 1.6.13
  idamaria said:

  Ehdottomasti mukana! Lentoemäntä oli (minunkin) lapsuuden haaveammattini.

 51. 1.6.13
  MieVaan said:

  Lukemisen arvoiselta vaikuttaa joten mukana arvonnassa ollaan.

 52. 1.6.13
  Riina said:

  Poden kovaa matkakuumetta, joten tämä olisi oivaa luettavaa matkakuumeen kourissa. Joten ehdottomasti mukana arvonnassa. 🙂

 53. 1.6.13
  Anna said:

  Lentoemäntä on edelleenkin oma unelma-ammattini 😀
  Katselin oikeastaan tuota samaa kirjaa, kun ostelin joululahjoja, mutta en kuitenkaan kotiuttanut sitä.

  annann@hotmail.fi

 54. 1.6.13
  R said:

  Tänän kirjan haluaisin lukea. Minulla oli joskus mahdollisuus päästä kouluun, mutta valitsin toisin. En tiedä oliko päätös hyvä vai ei, ei ole jäänyt harmittamaan ainakaan vielä. Silti kuulen ja luen mielellään tarinoita 🙂 Työaikojen, -kevereiden ja päivien vaihtuvuus tosi sopisi hyvin omaan elämään.

 55. 1.6.13
  SikSak said:

  Haluaisin lukea joten ilomielin olen arvonnassa mukana.

 56. 1.7.13
  Anonymous said:

  Voihan taivas tosiaankin, hienolta kirjalta vaikuttaa ja toivorikkkaana osallistun arvontaan.
  -AnMinttu

 57. 1.7.13
  Anonymous said:

  Loistavaa, tämän olen halunnut lukea jo siitä lähtien kun kirjasta ekaa kertaa kuulin. Mukana arvonnassa siis!

  Marissa
  hietamar@paju.oulu.fi

 58. 1.7.13
  jennie said:

  Oi, täytyykin heidän pinterestiin käydä tässä pikimmiten tutustumassa! 🙂

 59. 1.7.13
  Petran said:

  Ihan uusi kirjatuttavuus! Kuulostaa niin hyvältä, että hankin sen käsiini, vaikken voittaisikaan. Vaikka olisihan se huippua voittaa 🙂

 60. 1.9.13
  Kala said:

  Mukana olen arvonnassa, haluan lukea ehdottomasti tämän kirjan. Harmi kun täällä kirjastossa ei ole.

 61. 1.9.13
  sinikello said:

  Mukana arvonnassa jos vaikka onni olisi myötä!

 62. 1.9.13
  Johanna said:

  Luin tästä kirjasta joskus aikoinaan ja mielenkiinto kyllä heräsi. Kuulosti hauskalta opukselta. Suomen kielisestä lukemisesta on aina pula 🙂

 63. 1.9.13
  Jutta W said:

  Mukana ehdottomasti! 🙂 Ja helpotusta matkakuumeeseen on luvassa osaltani hyvinkin pian… 🙂

 64. 1.10.13
  Anonymous said:

  Mukana arvonnassa! Monessa paikassa olen nähnyt tuon kirjan. Olisipa kiva lukea se!

  Kielo

 65. 1.10.13
  Missis H said:

  Mukana ollaan ja haaveissa matkaan, vaikka sitten kirjan välityksellä:)

 66. 1.10.13
  Sini said:

  mukana arvonnassa! ihana blogilöytö tämä sinun blogisi! 🙂

 67. 1.11.13
  lentoemo said:

  Olen kuullut kirjasta paljon, ja on lukulistalla. Nyt vaan peukut pystyyn…

 68. 1.11.13
  Anonymous said:

  Hei!
  Kuullut olen kirjasta ja kovasti onnellista olisi se saada itselle.
  Terveisin. Nimimerkillä peukut pystyssä.