Prätkällä päättäjäispäivään

Rakastan sitä tunnelmaa, joka koululla on kevätjuhlapäivänä. Tyhjät, siivotut luokat, kesälaitumille rientävät oppilaat, jäätelölaatikoita luokkiin kantavat opettajat. Ennen kaikkea opettajat; minusta on hauska tarkkailla heitä. Opettajien helpotus pitkän kouluvuoden jälkeen on käsinkosketeltavaa, ja pienen hetken olen heille kateellinen siitä tunteesta (mutta vain pienen). Opettajaperheen tyttärenä muistelen omia vanhempiani tulossa kotiin kevätjuhlasta ja kuinka he olivat yhtä aikaa uupuneita ja tyytyväisiä. Kesäloman alkajaisiksi ei koskaan lähdetty minnekään – varmaankin vanhemmiltani meni pari viikkoa ihan vain lukuvuodesta toipumiseen.

Suvivirret laulettiin jo aiemmin tällä viikolla ja tänään käytiin vain hakemassa todistukset. Perinteisesti olemme suunnanneet tämän jälkeen lounaalle poikien valitsemaan ravintolaan, joka on aina sama paikka – Ravintola Peking Helsingin Sörnäisissä. Seiskaluokan päättänut isoveli oli tällä kertaa kehittänyt muuta ohjelmaa kavereidensa kanssa, joten suuntasimme lounaalle nelistään ja saimme seuraksi appivanhempani, jotka sattuivat olemaan myös tällä suunnalla.

Toiset saapuivat päättäjäislounaalle tyylikkäämmin kuin toiset.

Nelosluokka ohi!

Mamma ja Paappa. Mikä loistava aloitus kesälomalle.

Illan päättäjäisiksi tarjoilin itselleni lasin roséta. Kai sitä äitikin voi vähän onnitella itseään, kun peruskoulua on taas kaksi vuotta lisää vyön alla? Olen kuulustellut koealueet, auttanut kasvion kokoamisessa, ohjannut kotitalouden kotitehtäviä, prepannut matematiikkaa ja ruotsin epäsäännöllisiä verbejä sekä haalinut varusteita liikuntatunneille. Kaiketi minunkin helpotukseni on käsinkosketeltavaa.

Onnea kaikille kouluvuotensa päättäneille ja heidän tukijoukoilleen!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 kommentti(a)

  1. 6.1.24
    Nimetön said:

    Ihania tunnelmia 🙂

    Mistä on tuo mekkosi tai puserosi? Tosi kaunis väri ja malli.