Pehmeä piparkakku ensimmäiseen adventtiin

sisältää *tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Marraskuun viimeinen päivä, miltä se teistä kuulostaa? Totta puhuakseni olen sairastellut suurimman osan marraskuuta enkä vieläkään ole aivan kunnossa. Toisaalta olen jouluvalmisteluiden suhteen paremmassa vauhdissa kuin monena aiempana vuonna. Olen jo hankkinut osan joululahjoista ja pukenut kotia jouluasuun. Kuusi on tilattu ja se tuodaan ovelle kymmenen päivää ennen aattoa. Liput tunnelmalliseen joulukonserttiin on ostettu ja muutama muukin jouluinen tapahtuma merkitty kalenteriin. Ja vaikka olenkin ihaillen seurannut Kristiinan joulusiivousurakkaa Instagramin kautta, omiin perinteisiini ei sellainen kuulu, riittää että jouluna on siivottu tavanomaiseen tapaan. Joka tapauksessa juhlimme tänä vuonna aattoa toisaalla, joten suuria paineita h-hetken suhteen ei ole.

Aika ihanaa, että adventti asettuu tänä vuonna joulukuun ensimmäiselle. Adventtia odottavan leipurin käsissä syntyi tänään jouluntuoksuinen pehmeä piparkakku. Käytin *Nordic Waren vuokaani, jolla saa aina mainion paistotuloksen. Kakun muoto houkuttelee leikittelemään kuorrutuksella. Kovan valkoisen pikeerikuorrutuksen sijaan tein kakkuun pehmeän tuorejuustoa sisältävän kuorrutteen pullavuokaohjeestani varastetulla reseptillä.

Pehmeä piparkakku

(isolle 2,4 l vuoalle)

4 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g voita
1,5 dl tummaa siirappia
8 dl vehnäjauhhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä

Voitele kakkuvuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään. Sulata voi ja sekoita siihen siirappi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita nostellen joukkoon jauhoseos, voi-siirappiseos ja kermaviili pienissä osissa vuorotellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 35-40 minuuttia. Riippuen vuoan koosta ja uunista paistoaika saattaa olla pitempi tai lyhempi. Kakku on kypsä, kun sinne pistettyyn cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
2 rkl voita
2 rkl tuorejuustoa

Vispaa tomusokeri, vaniljasokeri ja maito tasaiseksi. Sulata voi ja vispaa se joukkoon. Vispaa lopuksi tuorejuusto kuorrutteen sekaan. Kaaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty *tähdellä. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkisto

pinnalla juuri nyt

keskustele

2 kommenttia

  1. 12.1.24
    Kristiina said:

    Kiitos maininnasta! 🖤 Tulin juuri viettämään viikonlopun spesiaalihetkeä blogikierrokselle: lapsi nukahti päiväunille ja minä keitin itselleni ison kahvikupin lukuseuraksi.

    Tuo piparkakun resepti on muuten sellainen, että taitaa mennä kokeiluun täälläkin. Tykkään vain muutamista tietyistä kuivakakuista, mutta luulen, että piparkakun makuisena tällainen sopisi juuri täydellisesti joulunajan kahvipöytään.

    • 12.3.24
      lisbet said:

      Viikonlopun blogikierros kuulostaa hyvältä, old school best school 😀 Kuivakakkuja tulee täälläkin tehtyä harvoin eivätkä ne aina tee kauppaansa, mutta tämä piparkakku hävisi nopeasti!