Vesimeloni-mansikka-fetasalaatti ja muutenkin helppo kesäpäivällinen

Kaupoissa on jo houkuttelevasti tarjolla ensimmäisiä kotimaisia mansikoita, ja niistä ja vesimelonista syntyi tämän päivän salaatti. Ladon salaatin mielelläni lautaselle tai laakeaan tarjoiluastiaan, sillä kulhossa parhailla paloilla on taipumusta joutua astian pohjalle. Kylkeen grillasin broilerin siipiä, ja rasiallinen einesperunasalaattia viimeisteli tämän nopean päivällisen.

Vesimeloni-mansikka-fetasalaatti

pieni rasia mansikoita
1/4 vesimelonia
1 pieni punasipuli
1 pss friseesalaattia
lehtipersiljaa
200 g fetajuustoa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Revi, huuhtele ja valuta friseesalaatti. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Poista vesimelonin siemet ja kuutioi meloni. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Asettele lautaselle ensin salaattipeti, ja päälle mansikat ja melonipalat. Lisää lehtipersiljan lehdet ja sipulirenkaat. Murenna feta päällimmäiseksi, lisää mustapippuria myllystä ja lorauta pullosta öljyä kastikkeeksi.

Huomenna saamme kotiin keskimmäisen, joka on ollut lomailemassa Mammalassa. Ja vietämme pizzaperjantaita kera jalkapallon EM-kisojen, hiphei!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 kommentti(a)

  1. 6.14.24
    Leena said:

    Kiitos raikkaasta salaattireseptistä. Nappasin heti talteen ensiviikon juhannusvieraille tarjottavaksi 🙂